Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι προσκαλεί τους παίκτες στο σπίτι του για να δοκιμάσουν ιταλική κουζίνα και να μάθουν περισσότερα γι’ αυτούς εκτός αγώνων και προπονήσεων.

Ο Άνσου Φατί δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία που δείχνει τον Ντε Τσέρμπι και κάποιους από τους συνεργάτες του μαζί με τον δανεικό από την Μπαρτσελόνα επιθετικό και τον συμπαίκτη του Περβίς Εστουπιάν. Παρακολούθησαν μαζί την ισοπαλία 1-1 της Νάπολι στην έδρα της Μπαρτσελόνα, για τους 16 του Champions League το βράδυ της Τετάρτης (21/02). «Αλλάζω τους παίκτες που έρχονται για δείπνο», δήλωσε ο Ντε Τσέρμπι. «Εμείς φάγαμε ζυμαρικά».

Είναι μια τακτική που ο τεχνικός αποκάλυψε ότι έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε προηγούμενες ομάδες, τη Σασουόλο στην πατρίδα του και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία, για να κατανοήσει καλύτερα τους παίκτες του. «Είναι μια συνήθεια που ξεκίνησα όταν δούλευα στη Σασουόλο, γιατί σε κάθε δουλειά, σε όλες τις δουλειές, αν γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου, μπορείς να δημιουργήσεις μια καλύτερη σχέση. Μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον παίκτη μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Και μετά οι παίκτες είναι σαν τα παιδιά μου. Είναι νέα παιδιάΣτο ποδόσφαιρο έχουμε συνηθίσει να απαιτούμε καθημερινά, αλλά μερικές φορές είναι σωστό να καταλάβουμε αν χρειάζονται κάτι περισσότερο, κάτι διαφορετικό, και πιστεύω στις σχέσεις περισσότερο από (μόνο) την τακτική.»

Ο Φατί έχει κάνει τρεις συμμετοχές ως αλλαγή μετά από δέκα εβδομάδες απουσίας με τραυματισμό στον προσαγωγό, ενώ ο Εστουπινανά δεν έχει ξαναβρεί ακόμα την καλύτερη φόρμα του, αφού ένας μυϊκός τραυματισμός περιόρισε τον αριστερό μπακ σε 12 λεπτά συμμετοχής από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου. «Ο Άνσου είναι σπουδαίος τύπος», δήλωσε ο Ντε Τσέρμπι. «Ο Άνσου και ο Περβίς Εστουπινάνα έχουν έρθει και οι δύο στο σπίτι μου αυτή την εβδομάδα και ο ίδιος (ο Φατί) ξέρει ότι πρέπει να δώσει κάτι περισσότερο…».