Το ματς ούτως ή άλλως αποδείχθηκε δύσκολο για τη Σίτι. Κι όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Κάπως έτσι, ο Έρλινγκ Χάλαντ το πήρε πάνω του. Πέτυχε το μοναδικό γκολ για το 1-0 επί της Μπρέντφορντ, έλειπε μονάχα εκείνη από τη λίστα του και πλέον, ο Viking έχει σκοράρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει στην Πρέμιερ! Στο -1 απ’ την κορυφή οι «πολίτες», παραμένουν στο +5 από τις θέσεις του υποβιβασμού οι «bees». 

Ο Πεπ άφησε τον Ντε Μπρόινε στον πάγκο, ο Χάλαντ ήθελε πολύ να πετύχει γκολ, είχε και τον ορεξάτο Όσκαρ Μπομπ κοντά του και κάπως έτσι η Σίτι κυριάρχησε στο πρώτο 20λεπτο. Η Μπρέντφορντ καλά – καλά δεν είχε βγει από το μισό της γήπεδο, κάτι που όμως όταν έγινε, παρουσίασε εξαιρετική ευκαιρία για τους «bees» με τον Ονιέκα που απέναντι από τον Έντερσον απέτυχε να κάνει την έκπληξη στη βραδιά.

Η ομάδα του Τόμας Φρανκ μετά τα τέσσερα τέρματα που δέχθηκε από τη Λίβερπουλ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, παρουσίασε οργάνωση και ψυχραιμία στον αγωνιστικό χώρο και αυτά τα στοιχεία τη βοήθησαν. Οι «πολίτες» είχαν φτάσει σε διψήφιο αριθμό τελικών ευκαιριών από νωρίς και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Μπομπ είδε τον Μπεν Μι ν’ απομακρύνει πάνω στη γραμμή και ν’ αρνείται το γκολ στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Ο Καταλανός κόουτς δεν έδειχνε να έχει εκπλαγεί με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα του, αν και ελάχιστα πριν την ανάπαυλα είδε και τον Ονιέκα αμακάριστο στην περιοχή της Σίτι να μην καταφέρνει να νικήσει γι’ ακόμα μια φορά τον Έντερσον. Στο 55′ ο Πεπ σήκωσε τους αναπληρωματικούς του για προθέρμανση και αυτό έδωσε αφορμή στον κόσμο στο Etihad να ξεσηκωθεί, αφού αντιλαμβανόταν ότι μια αλλαγή θα ήταν ιδανική. Έτσι, πέρασε στο ματς ο Ντοκού στο 60ο λεπτό. Η Σίτι έκλεισε ξανά την Μπρέντφορντ στα καρέ της και στο 71′ οι τρεμπλούχοι θα κατάφερναν να λύσουν το γόρδιο δεσμό. Αρκούσε ένα γλίστρημα του Άγιερ, η ταχύτητα του Χάαλαντ και το χαμηλό πλασέ για το 1-0 των «πολιτών».

Με αυτό το γκολ, ο Νορβηγός σούπερ σταρ κατάφερε να έχει σκοράρει πια απέναντι ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ με τον οποίο έχει κοντραριστεί σε επίπεδο πρωταθλήματος με τη γαλάζια φανέλα! Το ματς θα μπορούσε να έχει τελειώσει οριστικά στο 80′ όταν ο Γουόκερ έμεινε στον αέρα και κατάφερε από δεξιά να ετοιμάσει νέο γκολ για τον Χάλαντ, αλλά ο Άγγλος ήταν για χιλιοστά οφσάιντ προτού κάνει το γύρισμα στον Νορβηγό. Οι παίκτες του Πεπ κράτησαν την μπάλα μόνο για εκείνους στα επόμενα λεπτά. Δεν επέτρεψαν στην Μπρέντφορντ να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να «πειράξει» το εύθραυστο σκορ. Ο Φόντεν στο 90′ + 1′ πίστεψε πως θα μπορούσε να περάσει και τον Φλέκεν στο τετ-α-τετ στο οποίο βρέθηκε, αλλά έφυγε πλάγια και ο πορτιέρε των «bees» έκανε καλή δουλειά για να του απαγορεύσει το γκολ. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ