Περισσότεροι από 6.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους, ζητώντας από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξης. Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, οι αγρότες πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως αύριο το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αποχωρούν τμηματικά και συντεταγμένα, όπως ήταν και η προσέλευσή τους στην Αθήνα.

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Σύνταγμα, όπως είπε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων. Γύρω στις 11 με 12 το πρωί θα αρχίσει η αποχώρηση του κομβόι συντεταγμένα.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιες φωνές που ήθελαν να παραμείνουν τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Όπως είπε στην ΕΡΤ όμως ο κ. Μαρούδας, στα μπλόκα θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Είτε θα γίνουν αποκλεισμοί δρόμων είτε θα υπάρχουν άλλες μορφές κινητοποίησης. Είναι η δυναμική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η απάντηση που έδωσαν οι αγρότες με τη μαζική τους κάθοδο στην πρωτεύουσα, ελπίζουν να έχει παρθεί το μήνυμα και να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλουν κατά κύριο λόγο αφορολόγητο πετρέλαιο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε είναι δίκαιος.

Πηγή: ΕΡΤ