Θα μπει δίκαια και πανάξια από την 1η θέση στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.
Αν νικήσει και τη Δόξα στην Περιστερώνα, τότε το ΑΠΟΕΛ θα έχει ένα μικρό προβάδισμα από την 2η θέση και πολύ μεγαλύτερο από την 3η μέχρι την 6η θέση.
Χωρίς ωστόσο να του εξασφαλίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τουναντίον μάλιστα. Η ομάδα του Σα Πίντο θα χρειαστεί να καταβάλει τεράστια προσπάθεια στις 10 αγωνιστικές για να τερματίσει στην 1η θέση.
Αυτό όμως που συμβαίνει με το φετινό ΑΠΟΕΛ, είναι ότι κανένας δεν δικαιούται να αμφισβητήσει την πρωτιά του στη βαθμολογία.
Πρώτη επίθεση, καλύτερη άμυνα περισσότερες νίκες (μαζί με τον Άρη) και το πιο σημαντικό, περισσότεροι βαθμοί.
Νίκησε επίσης όλες τις ομάδες της πρώτης 6άδας έστω και μία φορά.
Γενικότερα, ένα σφριγηλό σύνολο είναι αυτό που έδειξε στο γήπεδο και πλέον ζητείται ανάλογη συνέχεια στη δεύτερη και καθοριστική φάση του πρωταθλήματος.
Την Κυριακή βέβαια πρέπει το ΑΠΟΕΛ να περάσει νικηφόρα το εκτός έδρας εμπόδιο της Δόξας Κατωκοπιάς και θα χρειαστεί να ξεπεράσουν και την κούραση οι ποδοσφαιριστές.
Θυμίζουμε την απουσία του Πέτροβιτς που συμπλήρωσε εκ νέου κάρτες. Θα χάσει τη Δόξα και την 1η αγωνιστική της δεύτερης φάσης.
Επέστρεψε όμως ο Κρέσπο για να δώσει λύση στην άμυνα και έτσι ο Σα Πίντο με το μεγάλο ρόστερ μπορεί να καλύψει κάθε απουσία.