Είχε μια πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να ήταν ανάλογη η συνέχειά της. Παρόλα αυτά, η Ανόρθωση, με αυτή την εικόνα που έβγαλε μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες και να στοχεύει στην κατάκτηση του κυπέλλου.
Στα θετικά του ντέρμπι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, το μηδέν στα μετόπισθεν, η διάθεση του α’ 45λεπτου και η εμφάνιση του Περέα που ήταν ο καλύτερος παίκτης της «Κυρίας». Ο Νταβίντ Γκαγιέγο γνωρίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να κτίσει στην παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο ενόψει Άρη για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.
Αντιθέτως, στα πλην, η εμφάνιση του β’ μέρους που δεν ήταν η ανάλογη αλλά και το ότι δεν κατάφεραν να βρουν δίκτυα στις ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Πλέον όλα τα βλέμματα από το στρατόπεδο της Κυρίας στρέφονται στο κύπελλο. Αυτός είναι πλέον ο νούμερο «1» στόχος της ομάδας της Αμμοχώστου κι άπαντες ζουν κι αναπνέουν για το ντέρμπι της Πέμπτης (29/2) κόντρα στον Άρη.
Ο Νταβίντ Γκαγιέγο θα έχει αυξημένες επιλογές, ειδικά στα μετόπισθεν καθώς τίθενται στα πλάνα του οι Κάργας και Κορέια. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αναμένεται μάλιστα να είναι στην αρχική 11άδα ενώ κι ο Ελλαδίτης έχει τις δικές του πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού.
Η προσοχή…πέφτει στον τραυματία Γουαρίς ο οποίος αποτελεί ερωτηματικό με την κατάστασή του να επαναξιολογείται αύριο Δευτέρα (26/2) για να υπάρχει καλύτερη εικόνα ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.
Όσον αφορά τον Γκερέρο είναι στην τελική ευθεία για την επιστροφή του κι αν θα προλάβει το νοκ-άουτ ματς κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές θα φανεί κατά τη διάρκεια της βδομάδας και των προπονήσεων που θα ακολουθήσει. Πάντως, το σίγουρο με τον Ισπανό, είναι πως είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει!
Εκτός θα είναι ο τραυματίας Κίκο που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Θράσος Δημητρίου