Το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League αναμένεται να διεξαχθεί με ένα νέο σύστημα, για το οποίο υπήρχε μελέτη από το 2019.
Το σύστημα αυτό προβλέπει την ύπαρξη δυο ομίλων playoffs και ενός στα playouts, μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία θα συμμετέχουν 14 ομάδες.
Ο λόγος που δεν είχε περάσει ως τώρα αυτή η πρόταση είναι ότι δεν υπήρχε εξασφαλισμένο 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που θα ισχύσει από την επόμενη περίοδο 2025-26, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση της UEFA.

Αναλυτικά:
Playoffs για τις Θέσεις 1-4: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχουν σε playoffs που θα καθορίσουν τον πρωταθλητής και τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια
Playoffs για τις Θέσεις 5-8: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8 θα διαγωνιστούν για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο θα αφορά τη συμμετοχή στο Conference League
Playouts για τις Θέσεις 9-14: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 έως 14 θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού
Όλοι οι αγώνες σε playoffs και playouts αναμένεται να είναι διπλοί, με όλες τις ομάδες να αγωνίζονται τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
Η τελική απόφαση για την εφαρμογή του νέου συστήματος θα ληφθεί στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Super League, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.