Απόψε, η Ισπανία τίθεται αντιμέτωπη με την Αλβανία (22:00) στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EURO 2024. Όπως αναμένεται, όλοι οι προβολείς αναμένεται και πάλι να εστιάσουν πάνω στον 16χρονο αστέρα της «φούρια ρόχα» Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πλέον καυτά ονόματα της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Γερμανία. Και δίκαια, με όσα κάνει εντός αγωνιστικού χώρου.
Όμως, στο αποψινό παιχνίδι με την Αλβανία, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι Ισπανοί να τεθούν αντιμέτωποι με ποινικές συνέπειες, στην περίπτωση που ο Λαμίν Γιαμάλ παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο για τα 90 λεπτά της αναμέτρησης (συν τις καθυστερήσεις).
Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, μετά τις 8 το βράδυ, απαγορεύονται τόσο η παιδική όσο και η εφηβική εργασία (για άτομα κάτω των 18 ετών). Στην περίπτωση των αθλητών, το όριο τοποθετείται στις 11 το βράδυ και με τα δεδομένα της αποψινής σέντρας, ο Γιαμάλ θα πρέπει είτε να μην παίξει καθόλου, είτε να γίνει αλλαγή στο 80, είτε να μην εμφανιστεί για δηλώσεις μετά το παιχνίδι καθώς σύμφωνα με το νόμο, στο χρονικό όριο συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος που ένας αθλητής θα πρέπει να «δαπανήσει» ενώπιον των καμερών για τις post-game υποχρεώσεις.
Μένει να αποδειχθεί πως θα αντιμετωπίσει η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε τη νομοθεσία ή τις συνέπειες που μπορεί να ανακύψουν από την τυχόν παραβίασή της, ελέω… Γιαμίν Λαμάλ.
Φυσικά αν κάτι τέτοιο βρίσκεται σε ισχύ και αφορά και τις αναμετρήσεις του EURO, είναι δεδομένο πως θα προβληματίσει πολύ τους Ισπανούς και ιδίως στα παιχνίδια της νοκ άουτ φάσης που αναμένεται να ξεκινούν στις 22:00 (21:00 τοπική), καθώς αυτό σημαίνει πως ο Λαμίν Γιαμάλ θα πρέπει να αντικαθίσταται σταθερά γύρω στο 80ο λεπτό των αναμετρήσεων ή να παραμένει «κλειδωμένος» στα αποδυτήρια ώστε να μην εμφανίζεται για δηλώσεις.