Έπειτα από τρεις ήττες και μια ισοπαλία, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, η Φιορεντίνα επέστρεψε, με εμφατικό τρόπο, στις νίκες, επικρατώντας 5-1 της Φροζινόνε. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα από τη Φλωρεντία συνεχίζει το κυνήγι για μια θέση στη πρώτη τετράδα, που οδηγεί στο Champions League.

Πριν βγει το ημίχρονο, η Φιορεντίνα είχε καταφέρει να “κλειδώσει” το τρίποντο, με πρωταγωνιστή τον Ικονέ, που έδωσε ασίστ, έβαλε και γκολ. Στο 16ο λεπτό, ο Γάλλος ακραίος φορ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα, εκεί όπου βρισκόταν ο Μπελότι, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0. Τρία λεπτά νωρίτερα, η Φιορεντίνα είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά, ο Μπελτράν σημάδεψε το δοκάρι. Στο 19′, ο Ικονέ, από πάσα του Ντούνκαν, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-0 της Φιορεντίνα. Η κυριαρχία των γηπεδούχων, στο χορτάρι, ήταν απόλυτη και, στο 43ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ, ο Λούκας Ματρίνες Κουάρτα έπιασε δυνατή κεφαλιά, ο γκολκίπερ Τουράτι απέκρουσε, όμως, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, για το 3-0.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Φιορεντίνα δεν κατέβασε ταχύτητα και στο 53ο λεπτό, από τη δεύτερη ασιστ του Ντούνκαν στο ματς, ο Νίκο Γκονζάλες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 66ο λεπτό, ο Ματσιτέλι μείωσε σε 4-1, για λογαριασμό της Φροζινόνε. Στο 85′, η Φιορεντίνα έφτασε και σε πέμπτο γκολ. Ο Ενζολά έβαλε την προβολή, ο γκολκίπερ Τουράτι απέκρουσε και ο Μπαράκ, δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, διαμόρφωσε, με κεφαλιά, το τελικό 5-1. Η Φροζινόνε κρατάει την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την παραμονή, αλλά, παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Καγιόντε, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα (73′ Κομούτσο), Μπιράγκι, Μαντραγκόρα, Ντούνκαν (73′ Μέλο), Γκονζάλες (60′ Μποναβεντούρα), Ικονέ, Μπελτράν (83′ Μπαράκ), Μπελότι (73′ Ενζολά)

ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ: Τουράτι, Γκέλι (78′ Τσεντίρα), Μοντερίσι (46′ Ρομανιόλι), Οκόλι, Βαλέρι, Ματσιτέλι, Χαρούι (65′ Μπρεσιανίνι), Μπαρενετσέα (65′ Ρενιέ), Σουλέ, Σεκ (46′ Λιρόλα), Κάιο Ζορζ