Ένας Λούκα Μόντριτς σαν το παλιό κάλο κρασί. Ο Κροάτης θρύλος μπήκε στο ματς της Ρεάλ με τη Σεβίλλη στο τελευταίο τέταρτο, πέτυχε ένα μαγικό γκολ και χάρισε τη νίκη με 1-0 στη «βασίλισσα». Έτσι η Ρεάλ βρέθηκε ξανά στο +8 από την Μπαρτσελόνα και δείχνει πως δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.
Στο 7’ ο Ρομέρο βρήκε πανέμορφα τον Εν Νεσιρί ποτ έκανε το σουτ αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω και στο 9’ η Ρεάλ βρήκε δίχτυα με τον Βάθκεθ αλλά το γκολ ακυρώθηκε.
Στο 30’ ο Βινίσιους πλάσαρε από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω και στο 41’ ο Βραζιλιάνο έχασε μια ακόμη ευκαιρία ενώ στο 45+2’ω ο Νίλαντ έβγαλε εντυπωσιακά τη σουτάρα του Βαλβέρδε.
Στο 47ο λεπτό ο Ουρουγουανός είχε και δοκάρι για τη Ρεάλ ενώ στο 51΄ο Οκάμπος σέντραρε από αριστερά και ο Ρομέρο πλάσαρε εξ επαφής αλλά ο Λούνιν είπε όχι εντυπωσιακά. Στο 53’ το σουτ του Ροδρίγο έξυσε το δοκάρι του Νίλαντ και στο 55’ ο Νορβηγός απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Βινίσιους.
Στο 57’ ο Σάλας πρόλαβε σωτήρια τον Μεντί και από το κόρνερ ο Βινίσιους είχε νέο άστοχο σουτ και στο 68’ νικήθηκε σε ακόμη μια περίπτωση από τον Νίλαντ.
Και η λύση ήρθε στο 81ο λεπτό από έναν μύθο. Ο Λούκα Μόντριτς μπήκε στο ματς στο 74’ και επτά λεπτά μετά έπιασε ένα φοβερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή κι έκανε το 1-0. Στο 89′ η κεφαλιά του Σάλας πέρασε μόλις έξω.

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Νάτσο (74’ Μόντριτς), Μεντί, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Κρόος, Μπραΐμ Ντίαθ (89’ Σεμπάγιος), Ροδρίγο (90+4′ Άλβαρο), Βινίσιους

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νίλαντ, Ράμος, Μπαντέ, Νάβας (75’ Χουάνλου), Σάλας (90+1′ Νιανζού), Οκάμπος (90+1′ Γιανουζάι), Σο, Τόρες (75’ Σούσο), Σουμαρέ, Εν Νεσιρί, Ρομέρο (75’ Βελίς).