Η κατάσταση στο Καμερούν συνεχίζει να μυρίζει «μπαρούτι», αφού ο αποκλεισμός της ομάδας από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής συνδυάστηκε με τις αποκαλύψεις κατά του επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σαμουέλ Ετό.

Ο άλλοτε θρυλικός επιθετικός της Μπαρτσελόνα κατηγορείται επίσημα για εμπλοκή σε στημένους αγώνες, κατάχρηση εξουσίας, σωματικές απειλές, υποκίνηση βίας και διάδοση ψευδών πληροφοριών. Τη Δευτέρα υπήρξε συνάντηση μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν τα τελευταία γεγονότα, αλλά και η αντιμετώπισή τους.

Η αγγλική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει πως η παραίτηση, που υπέβαλε ο Ετό, απορρίφθηκε από το αρμόδιο εκτελεστικό όργανο, ενώ σημειώνει πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο 42χρονος επιχείρησε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της «Fecafoot».

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε για την απόφασή της με επίσημη ανακοίνωση, όπου χαρακτηριστικά αναφέρει :«Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αποφάσισαν να διατηρήσουν τις τρέχουσες θέσεις εξουσίας και απέρριψαν ομόφωνα την παραίτηση του προέδρου, ανανεώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του».