Την νίκη με 2-0 πανηγύρισε η Μόντσα στην έδρα της Σαλερνιτάνα για την 26η αγωνιστική της Serie A και διεύρυνε το αήττητο σερί της στα πέντε παιχνίδια. Δέκατη έβδομη ήττα στο πρωτάθλημα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας και βλέπουν την υπόθεση παραμονή να δυσκολεύει αρκετά. Ξεκίνησαν βασικοί οι Μανωλάς-Πασαλίδης, πέρασε ως αλλαγή ο Κυριακόπουλος.

H Μόντσα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ του Τζούριτς κατέληξε στο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Οτσόα σταμάτησε με δυσκολία την προσπάθεια του Ίτσο. Στο 8’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στην αναμέτρηση, όμως το μακρινό σουτ του Κάστανος πέρασε ελάχιστα έξω και στο 28ο λεπτό το σουτ του Βάισμαν δεν ανησύχησε τον Ντι Γκρεγκόριο.

Στο 44’ η κεφαλιά του Τζούριτς δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 57ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα, όμως ο Οτσόα σταμάτησε εντυπωσιακά το πλασέ του Γκαλιαρντίνι από πολύ κοντινή απόσταση. Στο 76’ η Σαλερνιτάνα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Τσάουνα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντι Γκρεγκόριο μπλόκαρε σταθερά την προσπάθεια του Τζανόλι.

Τελικά, αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν η Μόντσα, όταν στο 78ο λεπτό ο Μαλντίνι πάτησε περιοχή από τα αριστερά και με καταπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Οτσόα για το 0-1. Στο 83’ ο Τζούριτς πήρε την κεφαλιά μετά το ελεύθερο του Ντι Γκρεγκόριο και βρήκε τον Πεσίνα, ο οποίος πήρε ένα κοντρόλ και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σαλερνιτάνα για το τελικό 2-0.

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ: Οτσόα, Πελεγκρίνο, Μανωλάς(61’ Μπόατενγκ), Πασαλίδης, Τζανόλι, Μπράνταριτς, Μπάσιτς(73’ Ντιά), Κουλιμπαλί(73’ Λεγκόφσκι), Κάστανος, Καντρέβα(87’ Σίμι), Βάισμαν(61’ Τσάουνα)

ΜΟΝΤΣΑ: Ντι Γκρεγκόριο, Ίτσο(77’ Κυριακόπουλος), Μάρι(67’ Καλντιρόλα), Καρμπόνι(82’ Άκπα Άκπρο), Μπιριντέλι, Πεσίνα, Γκαλιαρντίνι, Β. Καρμπόνι, Κολπάνι(46’ Μπόντο), Μότα(67’ Μαλντίνι), Τζούριτς