Άλλα δυο γκολ παθητικό στο Μπέρμιγχαμ. Η αρνητική συγκομιδή συνεχώς αυξάνεται. Κάποτε υπήρχε «φρούριο» στα μετόπισθεν και το σκοράρισμα εις βάρος της Τσέλσι ήταν από τις πιο δύσκολες αποστολές. Αυτό πλέον φαντάζει τρομερά μακρινό. Τα τέρματα που δέχονται οι «μπλε» φέτος, έκαναν… τρία χρόνια για να τα μετρήσουν επί εποχής Μουρίνιο!
Αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία η αντίδραση που έβγαλαν οι Λονδρέζοι μετά το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου ημιχρόνου στο «Βίλα Παρκ», το βράδυ του Σαββάτου.
Εξασφαλίστηκε ο βαθμός με το τελικό 2-2 κι αν ο VAR το επέτρεπε, θα είχε σημειωθεί μια τεράστια ανατροπή που θα ήταν ικανή να βοηθήσει σε τρομερό βαθμό, κυρίως πνευματικά, το σύνολο του Ποτσετίνο.
Το παθητικό των τερμάτων για τους «μπλε» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει εκτοξευθεί στα 59. Και υπάρχουν ακόμα πέντε αναμετρήσεις για την Τσέλσι στο πρόγραμμα μέχρι τις 19/05 και τη λήξη του πρωταθλήματος.
Είναι παντελώς λογικό και αναμενόμενο ν’ αυξηθεί ο αριθμός των γκολ που θα έχει δεχθεί η ομάδα συνολικά όταν θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού.
Το ενδιαφέρον εδώ ποιο είναι; Στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», από το 2004 έως και το 2007, σε τρεις αγωνιστικές περιόδους, η Τσέλσι είχε δεχθεί 61 τέρματα. Σε τρεις σεζόν! Φέτος ο σύλλογος έφτασε σε αυτά τα επίπεδα σε 33 αγωνιστικές..
Φυσικά η φετινή είναι η χειρότερη αμυντική επίδοση από την ποδοσφαιρική χρονιά 1991-1992 των 60 τερμάτων, αλλά προφανώς θα ξεπεραστεί και αυτή. Και θα… κοντραριστούν τα 69 γκολ του ’90-’91…