Για ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο έκανε λόγο η επίσημη ενημέρωση από πλευράς Ανόρθωσης για τον τραυματισμό του Γκερέρο, χωρίς να προσδιορίζεται ωστόσο το μέγεθος της ζημιάς και το διάστημα απουσίας του.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός για περίπου δύο με τρεις βδομάδες. Εάν το πρόβλημά του ήταν σοβαρότερο, δηλαδή μερική ή ολική ρήξη, θα έμενε εκτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τα επόμενα τρία ντέρμπι με Πάφος FC, Ομόνοια και Απόλλωνα, ενώ δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά αν θα προλάβει τον αγώνα με την ΑΕΖ στις 21 Φεβρουαρίου.
Είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς γιατί το πρόβλημά του έγινε γνωστό στις 2 Φεβρουαρίου, όταν ο Νταβίντ Γκαγιέγο ανέφερε μετά τον αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια 29Μ στις 16 Ιανουαρίου, ότι ο τραυματισμός του δεν φαινόταν πως ήταν σοβαρός.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Γκερέρο προσπάθησε να δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά μία μέρα πριν το παιχνίδι με τον Άρη στη Λεμεσό, αλλά παραπονέθηκε για ενοχλήσεις, οι οποίες δεν έγιναν εφικτό να υποχωρήσουν όσο περνούσαν οι μέρες.
Οι νέες εξετάσεις MRI στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι υπάρχει όντως πρόβλημα στους συνδέσμους στον αστράγαλο και γι’ αυτό δεν υποχωρούσαν οι ενοχλήσεις. Συνεπώς, θα χρειαστεί να μείνει εκτός για ένα διάστημα ώστε να ξεπεράσει τον νέο τραυματισμό που του προέκυψε.
ΚΑΡΓΑΣ-ΠΕΡΕΑ: Αμφότεροι δεν υπολογίζονται για τον αγώνα με την Πάφος FC και τουλάχιστον ο Ελλαδίτης, θα χάσει και τα επόμενα 2-3 παιχνίδια. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές υπέστησαν θλάση, με του Κάργα να είναι ελαφρώς σοβαρότερος ο τραυματισμός του. Η κατάστασή τους θα αξιολογείται και θα φανεί πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στη διάθεση του προπονητή τους.

Ανδρέας Βεντούρης