Με αφορμή τη διαμάχη του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τζον Ουριαρτέ, τοποθετήθηκε, δίνοντας, παράλληλα, απάντηση στο ερώτημα σχετικά με την ονομασία της ομάδας του.

Την Τετάρτη (7/2) η Αθλέτικ Μπιλμπάο αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα ντελ Ρέι. Η διπλή αυτή αναμέτρηση οδηγεί στον τελικό της διοργάνωσης και η «μάχη» ξεκίνησε νωρίτερα, όταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε χαρακτήρισε ως «Μπιλμπάο» την ομάδα του Ουριαρτέ.

Ο προπονητής της Ατλέτικο κατηγόρησε την Ομοσπονδία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αναμετρήσεων, αφού η Μπιλμπάο έχει δύο περισσότερες ημέρες ξεκούρασης από την ομάδα του. Στα λεγόμενά του αναφέρθηκε στην αντίπαλό του, χρησιμοποιώντας το ένα από τα δύο ονόματα και το γεγονός αυτό έγινε θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο.

Ο Ουριαρτέ μίλησε σχετικά με το θέμα και επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους ενόψει της αναμέτρησης. Παράλληλα, απάντησε στο ζήτημα αναφοράς της ομάδας του, δηλώνοντας πως ο χαρακτηρισμός ως «Μπιλμπάο» δεν αποτελεί πρόβλημα για τον ίδιο.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αποκαλούν την Αθλέτικ Μπιλμπάο έτσι, ακόμα και μέλη της διοίκησης ή λέσχες οπαδών μας. Αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου. Θα σας πω, σαν ανέκδοτο, πως έζησα στην Αγγλία και εκεί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναφέρονται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως Μάντσεστερ. Επομένως είναι όλα καλά, δεν υπάρχει καμία διαμάχη με τον Σιμεόνε,» δήλωσε ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου.

Για την ιστορία, το όνομα της ομάδας κανονικά είναι σκέτο Αθλέτικ για αυτό και η αναφορά του Σιμεονέ θεωρήθηκε υποτιμητική.