Ομόνοια από «ατσάλι» πήρε σπουδαία νίκη επί του Άρη στο ντεμπούτο του Γιάννη Αναστασίου στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 των περσινών πρωταθλητών στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ»  για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, ανέβηκαν στην 4η θέση και μείωσε από την 3η στους τρεις βαθμούς.
Στο πρώτο μέρος…έγινε του VAR, αφού στο 25’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κοκόριν, ωστόσο ο Σλοβένος έστειλε τον ρεφ Μενέλαο Αντωνίου να δει τη φάση για οφσάιντ του Γκομίς που επηρέαζε κι ακύρωσε το γκολ.
Στο 29’ και πάλι επέμβηκε το VAR, ο Κύπριος διαιτητής πήγε στο μόνιτορ του γηπέδου κι έδωσε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους σε χέρι του Γιαγκό μετά από κεφαλιά του Κακουλλή.
Ο Μπέζους στο 30’ ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 0-1. Οι πράσινοι με ανεβασμένη την ψυχολογία βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 35’ ο Σεμέδο μετά από πάσα του Χάμπου, πλάσαρε ιδανικά σε δεύτερο χρόνο για το 0-2.
Οι γηπεδούχοι,  παρόλα αυτά, κατάφεραν να βρουν το γκολ που δικαιούνταν κι ο Γκομίς στο 45+5’ διαμόρφωσε το 1-2 του ημιχρόνου.
Στο 66’ της επανάληψης, ο Σενεγαλέζος επιθετικός σκόραρε ξανά, αλλά και πάλι ορθά ακυρώθηκε το γκολ από το VAR καθώς ήταν οφσάιντ.
Παρά τις όποιες προσπάθειες από τις δύο ομάδες το σκορ δεν άλλαξε και το 1-2 από το πρώτο μέρος έμεινε μέχρι το τέλος με την Ομόνοια να παίρνει σπουδαίο «διπλό» στη νέα αρχή με τον Γιάννη Αναστασίου.
Οι πράσινοι ανέβηκαν στους 52 βαθμούς και την 4η θέση μειώνοντας στο -3 από την 3η ΑΕΚ, αφήνοντας τον Άρη στη 2η θέση, στους 56 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ (60 βαθμούς).

Άρης (Σπιλέσκι): Βανά, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Γιαγκό, Καζού, Ζόκε (88′ Σπόλιαριτς), Νίκολιτς (60′ Σάβο), Μοντνόρ (46′ Μαγιαμπέλα), Σεμέδο (46′ Μπένγκτσον), Κοκόριν, Γκομίς.
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μουσούντα, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Μάτισικ.

Ομόνοια (Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους (67′ Μίλετιτς), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο (80 Χαμάς), Χαραλάμπους (87′ Κασάμα), Κούσουλος, Μπέζους (67′ Φράνσον) Σεμέδο (80′ Λανγκ), Αλιούμ, Κακουλλής.
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παπαστυλιάνου, Μπάκιτς, Λέζιακς, Ανδρέου, Οζλέρ, Αμού. 

ΣΚΟΡΕΡ: Γκομίς (45+5′) / Μπέζους (πεν. 30′), Σεμέδο (35′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γίνιγκεν (βοηθός προπονητή) / Χάμπος, Κασάμα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Kajtazovic Nejc
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
4′ Ο Καζού έκανε τη σέντρα, ο Σεμέδο το σουτ στην Κίνηση, με τον Σιπριάνο να βάζει την κόντρα και να παραχωρεί κόρνερ.
5′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Καζού, ο Φαμπιάνο διώχνει δύσκολα.
12′ Νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καζού, και πάλι είχε την απάντηση ο Φαμπιάνο.
23′ O Φαμπιάνο πέφτει και μπλοκάρει το σουτ του Μοντνόρ.
25′ Ο Κοκόριν έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από ολέθριο λάθος του Φαμπιάνο με τον Παναγιώτου που…τράκαραν, ωστόσο, μετά από εισήγηση του VAR, ο Μενέλαος Αντωνίου είδε τη φάση στο μόνιτορ του γηπέδου κι ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Γκομίς που επηρέαζε.

29′ Πέναλτι για την Ομόνοια σε χέρι του Γιαγκό μετά από κεφαλιά του Κακουλλή. Ο ρεφ, έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά από υπόδειξη του VAR που τον συμβούλεψε να δει τη φάση στο on field review.

30′ ΓΚΟΛ 0-1. Ο Μπέζους ευστοχεί κι ανοίγει το σκορ.

33′ Εντυπωσιακή απόκρουση του Φαμπιάνο σε σουτ του Σεμέδο.
35′ ΓΚΟΛ 0-2. Ο Χαραλάμπους βρήκε τον Σεμέδο που έκανε το πλασέ με τον Βανά να αποκρούει σε πρώτο χρόνο, αλλά η μπάλα να επιστρέφει στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας και να τελειώνει ιδανικά τη φάση.

45′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
45+5′ ΓΚΟΛ 1-2. Ο Γκομίς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καζού μειώνει.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Άρης μπήκε καλύτερα, ωστόσο η Ομόνοια ήταν αυτή που…αιφνιδίασε με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Μπέζους άνοιξε το σκορ (30′) από το σημείο του πέναλτι με τον Σεμέδο να γράφει το 2-0 στο 35′. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που δικαιούνταν και μείωσαν σε 2-1 με κεφαλιά του Γκομίς στο 45+5′.

Μπένγκτσον και Μαγιαμπέλα αντί Σεμέδο και Μοντνόρ.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
55′ O Φαμπιάνο βγαίνει και απομακρύνει την μπάλα προτού να γίνει απειλητικός ο Γκομίς.
60′ Σάβο εντός, Νίκολιτς εκτός.
62′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Κοκόριν να πιάνει την κεφαλιά αλλά να μην μπορεί να της δώσει πορεία προς την εστία και να καταλήγει άουτ.
63′ Απελπιστικά άουτ το σουτ του Μπένγκτσον.
66′ Ο Γκομίς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
67′ Μίλετιτς και Φράνσον μέσα, Μάθιους και Μπέζους έξω.
76′ Κίτρινη στον Χάμπο.
80′ Χαμάς και Λανγκ αντί Σιπριάνο και Σεμέδο.
82′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Το σουτ του Γκομίς αποκρούστηκε από τον Φαμπιάνο ενώ στη συνέχεια, αυτό του Μπαμπίκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
85′ Κίτρινη στον Γίνινγκεν.
86′ Ψαλιδάκι του Ζόκε, μπλοκάρει ο Φαμπιάνο.
87′ Κασάμα εντός, Χάμπος εκτός.
88′ Σπόλιαριτς στη θέση του Ζόκε.
90′ Οκτώ τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+6′ Κίτρινη στον Κασάμα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ