Η Χοφενχάιμ αγνοούσε τη νίκη στην Bundesliga από τις 8 Δεκεμβρίου αλλά έκανε σεφτέ για το 2024 μέσα στη Βεστφαλία. Η ομάδα του Ματαράτσο κέρδισε την Ντόρτμουντ με 3-2, πραγματοποιώντας ανατροπή στην ανατροπή και βλέπει ξανά Ευρώπη. θα κινδυνέψει να βρεθεί εκτός τετράδας η Ντόρτμουντ αν συνεχίσει έτσι.
Στο 2ο μόλις λεπτό ο Τσαν και ο Σλότερμπεκ έκαναν απίθανο λάθος και ο Μπεμπού έκλεψε και με φοβερό πλασέ από πλάγια δεξιά έγραψες το 0-1.
Παρά το σοκ η Ντόρτμουντ ανέβασε στροφές και στο 18ο λεπτό μετά από γέμισμα του Σάντσο ο Σταχ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ενώ στο 20’ ο Μπάουμαν είπε όχι σε κεφαλιά του Μάλεν. Ωστόσο από το επόμενο κόρνερ του Ρόις ο Μάλεν με πλασέ εξ επαφής έκανε το 1-1 και στο 25’ ο Ρόις εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σλότερμπεκ με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 27’ ο Μάιερ είπε όχι σε σουτ του Τοχομτσού και στο 57’ ο Τσαν έκανε νέο λάθος, ο Μπάιερ έκλεψε αλά αστόχησε από το ύψος της περιοχής. Τελικά στο 61ο λεπτό ο Μπάιερ έφυγε στην κόντρα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή κι έγραψε το 2-2, με την μπάλα να έχει βρει και στον Σλότερμπεκ.

Και στο 64’ ο Γκρίλιτς άνοιξε δεξιά στον Σταχ, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Μπάιερ πλάσαρε από κοντά για το 2-3. Στο 73’΄μετά από κόρνερ του Σταχ ο Μπρουκς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μάιερ του είπε όχι και στο 75’ το σουτ του Φίλκρουγκ έξυσε τα δοκάρια της Χοφενχάιμ. Στο 90+3′ ο Εμρέ Τσαν πήρε την κεφαλιά μόνος του στο ύψος της περιοχής αλλά κατάφερε να αστοχήσει.

ΜΠ.ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάιερ, Σλότερμπεκ, Ριέρσον, Μάατσεν (75’ Αντεγέμι), Τσαν, Ζάμπιτσερ (75’ Μπινό Γκίτενς), Μπραντ, Ρόις (87’ Ντουρανβίλ), Μάλεν, Σάντσο, Φίλκρουγκ (75’ Μουκοκό).

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Καντεζάμπεκ, Καμπάκ, Μπρουκς, Γκρίλιτς, Σταχ, Τοχομτσού, Κράμαριτς (68’ Γκάιγκερ), Μπεμπού, Σκοβ (49’ Γιούρασεκ), Μπάιερ.