Ο Ρίκι Ρούμπιο στα 33 του επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα! Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε πως από την Τρίτη ο Ισπανός γκαρντ θα αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου.

O ίδιος αναφέρει στο μήνυμά του πως «… βλέπω τον εαυτό μου ανυπόμονο να δει πώς θα αντιδράσω ξανά με την μπάλα στα χέρια. Θέλω να προπονηθώ με την Μπαρτσελόνα, χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς να διακόψω τα πλάνα τους για τη σεζόν», ενώ το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε λίγες μέρες πριν τις 7 Φεβρουαρίου, που ολοκληρώνεται η προθεσμία για μεταγραφές στην Ευρωλίγκα, δείχνει πως υπάρχει πρόθεση να παίξει από φέτος στην ομάδα.

Μετά από 12 σεζόν στο ΝΒΑ, ο Ρούμπιο ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως για λόγους ψυχικής υγείας θα εγκαταλείψει τη λίγκα. Τον Ιανουάριο συμφώνησε με τους Καβαλίερς για την εξαγορά του υπόλοιπου συμβολαίου του και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην «Μπάρτσα», όπου αγωνίστηκε από το 2009 μέχρι το 2011 κατακτώντας την Ευρωλίγκα, το πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.

Επελέγη στο νούμερο 5 του ντραφτ το 2009 και από το 2011 μέχρι το 2023 είχε 712 συμμετοχές με 10,8 πόντους, 7,4 ασίστ, 4,1 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα σε 29,6 λεπτά κατά μέσο όρο παίζοντας σε Τίμπεργουλβς, Τζαζ, Σανς και Καβαλίερς.

Πέραν της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο Ρούμπιο έχει κατακτήσει επτά μετάλλια με την Ισπανία. Ανάμεσά τους δύο χρυσά σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011) και ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, όπου είχε αναδειχθεί και MVP.