Σε μια επίδειξη δύναμης και συγκρότησης, ο 22χρονος Ιταλός (Νο.40 λύγισε τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο με 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 και θα αναμετρηθεί την Κυριακή (28/1) στο ματς τίτλου του Australian Open με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Σάσα Ζβέρεφ.

Ήταν η πρώτη ήττα του Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη μετά το 2018 και η πρώτη φορά που χάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου είχε δέκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες! Εκτός των άλλων, μετρούσε και τέσσερις σερί τελικούς σε Grand Slam (3-1).

O Σίνερ τον έχει νικήσει τρεις φορές στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις τους, οπότε ο σημερινός θρίαμβος μόνο τυχαίος δεν είναι…

Ο 36χρονος Σέρβος μπήκε ανέλπιστα άσχημα στον αγώνα και επέτρεψε στον Σίνερ να κάνει το παιχνίδι του, να βγάζει… για πλάκα επιστροφές και να πάρει με μεγάλη ευκολία σημαντικό προβάδισμα με δύο σετ.

Παρότι ο Νόλε δεν μπόρεσε ούτε στο τρίτο σετ να απειλήσει το σερβίς του νεαρού τενίστα, έχοντας και την εξέδρα μαζί του, άρπαξε το τάι μπρέικ και έδωσε ελπίδες ανατροπής… τύπου Roland Garros 2021.

Δεν ήταν, όμως, στη μέρα του… Ο Σίνερ, λοιπόν, δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του, πίεσε ξανά με επιτυχία το σερβίς του αντιπάλου του και δεν του έδωσε στη συνέχεια κανένα δικαίωμα να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζόκοβιτς δεν είχε κανένα μπρέικ πόιντ στον αγώνα!