Μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο προπονητής της Ομόνοιας Τσέτιλ Ρέιχνταλ.

«Η φιλοδοξία είναι να κερδίσουμε τον τίτλο. Ο πρόεδρος είχε μια συνάντηση μαζί μας πριν παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι, όπου επανέλαβε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πάντα ο στόχος του συλλόγου. Είναι μια διαφορετική κουλτούρα εδώ στην Κύπρο. Αν παίξεις άσχημα και κερδίσεις 1-0, θα… μεταφερθείς σε μια χρυσή καρέκλα. Αν παίξεις φανταστικά και χάσεις, σχεδόν θα σε μαλώσουν. Όχι εσωτερικά στο σύλλογο, αλλά γύρω με τον κόσμο και τέτοια πράγματα».

Για το επίπεδο της Ομόνοιας: «Θα μπορούσες να πεις ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να συμμετέχει στο Νορβηγικό πρωτάθλημα και να ήταν στις πρώτες θέσεις. Είναι τόσο καλό επίπεδο, και υπάρχουν σοβαροί ποδοσφαιριστές που προπονούνται με τέρμα το γκάζι κάθε μέρα. Αυτή η ομάδα είναι καλύτερη από αυτή που είναι τώρα η Ρόζενμποργκ».

Για την πιθανότητα να παίξει η Ομόνοια με την Ρόζενμποργκ σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης: «Νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βγούμε εμείς στην Ευρώπη παρά αυτοί. Δεν θα μας πείραζε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναντήσω τη Ρόζενμποργκ. Δεν τους φοβάμαι»

O βοηθός του Γκέιρ Φίγκαρντ είπε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε στην Ομόνοια. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε αυτή την ομάδα και υπάρχουν καλοί παίκτες εδώ. Είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο, πρέπει να το πω αυτό».