Ο Ράτκλιφ, που αγόρασε το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 1.2 δισ. λιρών, με τη συμφωνία να δίνει στον ιδιοκτήτη της INEOS τον έλεγχο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου, μπήκε δυναμικά στη διαχείριση της αγγλικής ομάδας, αλλά θα περιμένει και την έγκριση της συμφωνίας από τις βρετανικές αρχές για να επισημοποιήσει το ρόλο του.

Την περασμένη εβδομάδα είχε μια μακρά συνάντηση με τον τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων», Ερικ Τεν Χαγκ, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη του, ενώ γνωρίστηκε και με τους παίκτες της ομάδας. Μάλιστα προχθές παρακολούθησε για πρώτη φορά αγώνα της Γιουνάιτεντ, με το νέο του ρόλο, καθώς ήταν στις καρκίδες του «Ολντ Τράφορντ» στο δύσκολο ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ, που έληξε ισόπαλο 2-2.

Ο Αγγλος μεγιστάνας πριν από το παιχνίδι μίλησε στα ΜΜΕ, αλλά δεν θέλησε ν’ απαντήσει σε συγκεκριμένες απαντήσεις πριν από την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Δεν μπορώ να πω τίποτα για την ομάδα, καθώς περιμένω στα μέσα του επόμενου μήνα να εγκριθεί η συμφωνία. Σίγουρα πάντως η είσοδος μου στη Μάντσεστερ είναι από τα αξιοσημείωτα γεγονότα της ζωής μου. Είχα χρόνια να έρθω σε αγώνα στο Ολντ Τράφορντ. Από παιδί είμαι οπαδός  της Γιουνάιτεντ και οι αγαπημένοι παίκτες μου ήταν ο Σκόουλς και ο Καντονά».