Η blockbuster ανταλλαγή, που έστειλε τον Πασκάλ Σιάκαμ από τους Τορόντο Ράπτορς στους Ιντιάνα Πέισερς, έφερα τα… πάνω κάτω στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Οι «ινδιάνοι μετατράπηκαν σε contenders και οι Καναδοί έχασαν και τον τελευταίο «τροχό» της αμάξης, που συντέλεσε στην κατάκτηση του πολύ δύσκολου πρωταθλήματος του 2019.

toronto-raptors-nba-finals_4694093.jpg

Η βασική πεντάδα των τότε πρωταθλητών έχει πάρει τα… μπογαλάκια της κι έχει πάει σε άλλες «παραλίες», ενώ και από ολόκληρη τη 12άδα έχει μείνει μονάχα ένας παίκτης πλέον, ο Κρις Μπούτσερ ή αλλιώς «ο τελευταίος των Μοϊκανών», που υπέγραψε με τους Ράπτορς την σεζόν 2018-19 κερδίζοντας back to back δαχτυλίδια με τους Γουόριορς και με την ομάδα του Τορόντο.

Πασκάλ Σιάκαμ

https___raptorsrapture.com_wp-content_uploads_getty-images_2023_02_1246192058.jpeg

Κάπως έτσι, λοιπόν, με τη φυγή και του Σιάκαμ, του τελευταίου καθοριστικού και «πενταδάτου» παίκτη του πρωταθλήματος του 2019, σηματοδοτείται ουσιαστικά το rebuilt των Καναδών, αλλά και το τέλος μίας εποχής και μάλιστα άκρως επιτυχημένης. Ο Καμερουνέζος ήταν ο τελευταίος βασικός κι ένας εκ των δύο εναπομείναντων παικτών γενικά από την τότε ομάδα και μετακόμισε στην Ιντιανάπολις για να μπορέσει να κυνηγήσει πιο ρεαλιστικά την είσοδό του στα play offs.

Καουάι Λέοναρντ

usa_today_12800218.0.jpg

Οι Ράπτορς έχασαν κατευθείαν τον σταρ τους εκείνο το καλοκαίρι, ο οποίος έγινε κάτοικος Λος Άντζελες υπογράφοντας με τους Κλίπερς στους οποίους και παραμένει μέχρι και σήμερα. Ο Λέοναρντ είχε πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του NBA το 2019, αφού ήταν ο «μπροστάρης» της ομάδας και ο κύριος λόγος που κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα τότε.

Κάιλ Λάουρι

kyle-lowry-061319-ftr-gettyjpg_7gz61daltk4k1l0ztjxw9j3jq.jpg

Ο πιο αγαπητός παίκτης που έχει περάσει ποτέ από τους Ράπτορς δεν είναι άλλος από τον Κάιλ Λάουρι, που αποτελούσε τον αρχηγό της ομάδας όντας μέλος της για εννέα χρόνια. Η Δύση της καριέρας του τον βρίσκει στο Μαϊάμι, όπου πλάι στους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο έχει μετρήσει από το 2021 εμφανίσεις στα play offs αλλά και στους τελικούς του NBA την περασμένη σεζόν κόντρα στους πρωταθλητές Νάγκετς.

Φρεντ ΒανΒλίτ

Fred-VanVleet-Finals.jpg

Ο ΒανΒλίτ έπαιξε τον δικό του καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα των Ράπτορς και με το πέρας των σεζόν βελτίωνε συνεχώς το παιχνίδι του κερδίζοντας μάλιστα και μία θέση στο All Star Game του 2022. Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ήρθε φέτος (2023-24) με την συμφωνία του να μεταβεί στο Χιούστον για λογαριασμό των Ροκετς, όπου ήδη έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ομάδα.

Ντάνι Γκριν

MjAyMzg4MjYyMjgxNTUyOTA4.webp

Ο Γκριν έβαλε το δικό του… λιθαράκι στο πρωτάθλημα του 2019 και συνέχισε την «γουρλίδικη» πορεία του την επόμενη χρονιά κατακτώντας το δαχτυλίδι με τους Λέικερς στην φούσκα. Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, τα πράγματα άλλαξαν το 2023, όταν και χρειάστηκε να μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Γκρίζλις και Καβαλίερς, ενώ το 2024 έχει παίξει σε μόλις δύο παιχνίδια των Σίξερς πριν τον αποδεσμεύσουν με τον ίδιο να μένει μέχρι τώρα ελεύθερος στην αγορά.

Μαρκ Γκασόλ

MjAzNzI3NDgwMzI5MDg2ODY2_1.webp

Η εμπειρία και το μπασκετικό IQ του Ισπανού σέντερ ήταν κάτι που χρειαζόταν η ομάδα του Τορόντο και με το παραπάνω ακόμη κι αν έμεινε για λίγο στον Καναδά. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στους Λέικερς κι έπειτα αποσύρθηκε για να επιστρέψει στην γενέτειρά του στην ομάδα μπάσκετ της Τζιρόνα, της οποίας αποτελεί και ιδιοκτήτης.

Σερτζ Ιμπάκα

MjAzNzI3NDU5MTIyNjg1ODQy_1.webp

Μετά το «ξέσπασμα» της… ομαδάρας τότε των Θάντερ, ο Ιμπάκα πήγε ως ανταλλαγή στους Ράπτορς κατακτώντας το πρωτάθλημα έναν χρόνο αργότερα. Μετά τη φυγή του από το Τορόντο, ακολούθησε το πέρασμά του από τους Κλίπερς και τους Μπακς για να οδηγηθεί εν τέλει σε ευρωπαϊκά λημέρια για λογαριασμό της Μπάγερν υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο ξεχωρίζοντας ήδη στο βραχύ αυτό διάστημα που αγωνίζεται στην EuroLeague.

Όου Τζι Ανουνόμπι

95494c5ad3a3090f4f81e635f9da27ad.jpg

Δεν έγινε ποτέ ντραφτ από τον «μαγικό» κόσμο του NBA. Έχει… έφεση στο σουτ και εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες. Ο Ανουνόμπι δεν είχε παίξει στους τελικούς του 2019 λόγω τραυματισμού, όμως είχε προσφέρει τις… υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν και παρέμεινε στους Ράπτορς μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν και αποτέλεσε μέρος μίας ανταλλαγής που τον έστειλε στους Νιου Γιορκ Νικς.