Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής Τίτος Κολώτας.

Ο πολυπράγμων Λεμεσιανός γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1944. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως φοιτητής ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και εκλέγεται Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικών Φοιτητικών Ενώσεων Κύπρου ( ΟΕΦΕΚ) που με έδρα την Αθήνα. Από το 1971 μέχρι το 1977 έζησε στο Παρίσι όπου σπούδασε δραματική τέχνη και σκηνοθεσία θεάτρου και μαζί με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Σεβαστίκογλου δημιούργησαν το γαλλικό θεατρικό συγκρότημα «ΠΡΑΞΙΣ» που έδινε τακτικές παραστάσεις στο θέατρο της CITE UNIVERSITAIRE INTERNATIONAL του Παρισιού και σε περιοδείες σε μεγάλα φεστιβάλ στη Γαλλία και αλλού ως επιχορηγούμενος από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας Θίασος.

Επέστρεψε στη Κύπρο όπου το 1979 δημιούργησε την γκαλερί-πολιτιστικό κέντρο ΠΟΛΥΤΟΠΟ. Παρουσιάζει στο κυπριακό κοινό αξιόλογους Ελλαδίτες και Κύπριους ζωγράφους όπως ο Γιάννης Γαΐτης, Σπυρόπουλος, Βασιλείου, Ζογγολόπουλος, Καραγιάν, Χαραλαμπίδης, Στας, Κόρπιτζ, Χατζηαδάμου και δεκάδες άλλους.

Τη δεκαετία του 1980 μπήκε στη δημοσιογραφία και την πολιτική και το 1985 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού του ζήτησε να αναλάβει το γραφείο τύπου και διαφώτισης του ΔΗΚΟ και το 1986 εξελέγη ως Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας του.

Αποχώρησε το 1989 από την ενεργό πολιτική και επέστρεψε στη δημοσιογραφία.

Βιβλία του είναι:

  • «Η Λεμεσός κατά τον 19ο αιώνα» (μαζί με την Αννα Μαραγκού)
  • «Λεμεσός η Παλιά Πολιτεία μέσα από τον φακό του φωτογράφου Εντουαρτ»
  • «Λεμεσός ταξίδι στους χρόνους μιας πόλης»
  • “Μνήμες στη Πέτρα” Εκδόσεις “Consulo” 2009 (Ποιητικό Έργο)
  • “Αναφορά στο Δάσκαλο. Ανθολόγιο από τη ζωή και το έργο του Κωστή Κολώτα¨.