Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί μία φορά και ενδέχεται να το βιώσει ξανά, η Νότιγχαμ Φόρεστ κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, αλλά στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, η έρευνα καθυστερεί. Ποιος είναι ο λόγος; Δόθηκε… απάντηση, δεν καλύπτει τους Άγγλους, φίλους των δύο ομάδων που «κατηγορούνται»!

Πριν από μερικές ώρες, όπως θα είδατε στην πλειοψηφία των αγγλικών μέσων, αλλά όπως γράψαμε και στο England365, έγινε γνωστό πως τόσο η Έβερτον, όσο και η Νότιγχαμ Φόρεστ, αναμένεται να ενημερωθούν τη Δευτέρα από την Premier League, αναφορικά με τις τιμωρίες που θα τους επιβληθούν για τις παραβιάσεις κανονισμών.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε ένα πολύ βαρύ πρόστιμο, είτε μία αφαίρεση βαθμών, η οποία θα αντιστρέψει πλήρως και τις βαθμολογικές ισορροπίες. Αν μάλιστα, ισχύσει το δεύτερο ενδεχόμενο, τότε τα «ζαχαρωτά» θα δουν για δεύτερη φορά στη σεζόν, βαθμούς να βγαίνουν από το σακούλι τους, ενώ οι «κόκκινοι» θα τιμωρηθούν για τις μεταγραφές 250 εκατομμυρίων, που έχουν πραγματοποιήσει μετά την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Και μιας και συζητάμε για μεταγραφές, μόνιμη απορία των φίλων της Νότιγχαμ στα social media, αποτελεί η δική τους τιμωρία και όχι αυτή της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατηγορείται με 115 παραβιάσεις.

«Γιατί εμείς και όχι αυτοί»; Αυτό είναι το μόνιμο ερώτημα και αισίως, δόθηκε απάντηση από έναν Άγγλο νομικό, που σχετίζεται με τέτοιου είδους υποθέσεις, στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Γουίλσον λοιπόν, μιλώντας σε αγγλικά μέσα, επισήμανε πως αντιλαμβάνεται τα παράπονα, αλλά ξεχώρισε τις δύο υποθέσεις. Στην περίπτωση της Νότιγχαμ, είπε πως τα πράγματα είναι πιο απλά, στην περίπτωση της Έβερτον το ίδιο, παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία έρευνα 190 σελίδων, ενώ σε αυτήν της Σίτι χαρακτήρισε τις παραβιάσεις – αν έχουν γίνει – «τυποποιημένες».

Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν χρονικό όριο, ώστε να εξεταστούν έως μία συγκεκριμένη ημερομηνία, εν αντιθέσει με τις δύο προαναφερθείσες που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα και θα μεσολαβήσουν 12 εβδομάδες, έως ότου να γίνουν επίσημες.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Το πρώτο πράγμα που είναι πιθανό να ακούσετε από τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από πιθανές χρεώσεις είναι: «Αλλά η Man City έχει 115 παραβιάσεις».

Φυσικά, έχουν δίκιο. Τα αδικήματα της Σίτι, αν ισχύουν οι κατηγορίες, είναι πιο εκτεταμένα από οτιδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί η Φόρεστ, αλλά αυτή η πολυπλοκότητα προκαλεί την καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από την Premier League, κάθε σύλλογος που κατηγορείται για παραβίαση τυπικών οικονομικών κανόνων πρέπει να δει την υπόθεσή του να εκδικάζεται και μπορεί να προβεί σε προσφυγή εντός 12 εβδομάδων από την απαγγελία των κατηγοριών. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε τιμωρία, θα επιβληθεί εντός της σεζόν κατά την οποία έγινε η παραβίαση.

Δηλαδή εάν η Φόρεστ ή η Έβερτον ‘’κατηγορηθούν’’ τη Δευτέρα, τότε οποιαδήποτε πιθανή τιμωρία θα εκτελεστεί έως τις 8 Απριλίου 2024. Όμως, καθώς οι κατηγορίες της Σίτι δεν θεωρούνται «τυποποιημένες», δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα τιμωρηθούν.

Υπάρχει απλώς ένας τεράστιος όγκος γραφειοκρατίας και δικαστικών διαδικασιών που πρέπει να λάβουν χώρα!»