Τα φετινά Χριστούγεννα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τα περσινά, όσον αφορά το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων. Ο Τσάβι Ρόκα είχε ανανεώσει πέρυσι εφτά ποδοσφαιριστές πριν το τέλος του 2022 και συγκεκριμένα: Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στις 24 Δεκεμβρίου, Λέδες-Γκιούρτσο ανήμερα των Χριστουγέννων και Εγγλέζου, Τούμπα, Ανδρέου στις 29 του μήνα.
Φέτος, μέχρι τώρα, κανείς δεν ανανέωσε, από τους 11 που λήγουν τα συμβόλαιά τους τον ερχόμενο Μάιο. Ο λόγος για τους Τρισκόφσκι, Πίριτς, Πονς, Γκαρσία, Μάμας, Ναούμ, Παρασκευάς, Γκάμα, Λόπες, Κάσας και Ερερίν.
Δεν όλοι βέβαια στην ίδια… γραμμή, καθώς τα δεδομένα για τους πρώτους εφτά είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τους τελευταίους τέσσερεις.
Υπάρχουν ακόμη δύο ξεχωριστές περιπτώσεις κι ο λόγος για τους Τόμοβιτς-Ρομπέρζ, στα συμβόλαια των οποίων υπάρχει οψιόν αυτόματης ανανέωσης, εάν πιάσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.
Ολοκληρώνοντας, σε ξεχωριστή κατηγορία περιλαμβάνονται οι Ντιούνκου και Τόνγκια, οι οποίοι είναι δανεικοί από Γρανάδα και Οντένσε αντίστοιχα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. 

Ανδρέας Βεντούρης