Εκτός των καθηκόντων τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας βρίσκονται οι τρείς νοσηλευτές που καταγγέλθηκαν για κακοποίηση 70χρονου ασθενούς. Πρόκειται για δύο δημόσιους υπαλλήλους και έναν συμβασιούχο του Υπουργείου Υγείας, εναντίον των οποίων διερευνώνται πειθαρχικά αδικήματα από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και ποινικά αδικήματα από την Αστυνομία. 

Η έρευνα του ΟΚΥΠΥ για το περιστατικό κατέδειξε ότι γύρω στις 11 και τριάντα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ένας από τους νοσηλευτές μετέφερε και έκλεισε τον 70χρονο ασθενή, από τον Ορθοπεδικό Θάλαμο στον χώρο αλλαγής πληγών και αποθήκευσης αναλωσίμων. Ο ασθενής είχε υποβληθεί την προηγούμενη ημέρα σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και κρίθηκε αναγκαίο να του χορηγηθεί μετάγγιση, ένεκα και άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου είπε ότι ύποπτοι για την υπόθεση είναι οι τρείς νοσηλευτές που εργάζονταν εκείνη την ημέρα στη βάρδια, ένας εκ των οποίων είναι ο υπεύθυνος βάρδιας. Ο κύριος Χαριλάου τόνισε ότι από την έρευνα προκύπτουν σοβαρά αδικήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση του ασθενή από τους νοσηλευτές και γι΄αυτό τον λόγο η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στην Αστυνομία.

Απαντώντας σε επικρίσεις της συζύγου του ασθενή ότι ουδείς την κάλεσε για να απολογηθεί, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ είπε ότι από την πρώτη στιγμή το νοσοκομείο ήταν δίπλα στην οικογένεια και είχαν μιλήσει.

Η σύζυγος του 70χρονου ασθενή Μάρω Γεωργίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι έλαβε εξιτήριο και αναρρώνει σταδιακά σε ότι αφορά στη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η ψυχολογία του είναι επιβαρυμένη λόγω του περιστατικού από το οποίο κινδύνευσε η ζωή του.

«Αυτό που με προβληματίζει είναι η ψυχολογία του άντρα μου. Δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα το κλείσιμο που του έκανε. Δηλαδή να πιάσει έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα με την καρδία, και ο λόγος που ζαλίστηκε και έσπασε το ισχίο του ήταν η καρδία, να τον πιάνει, να τον κλείνει σε ένα δωμάτιο και να κλαίει και να φωνάζει.»

Ερωτηθείσα σχετικά, η κυρία Μάρω ανέφερε ότι κανένας αρμόδιος δεν επικοινώνησε με την ίδια για να απολογηθεί για το περιστατικό και εξήγησε ότι η καταγγελία της στοχεύει στο να μην επαναληφθεί για κάποιον άλλο ασθενή.

Πηγή: Alphanews.live