Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη, το τοπίο στη διεκδίκηση της φετινής Premier League συνεχώς διαφοροποιείται, αλλά όπως και να έχει, ανεξαρτήτως συνθηκών, η Opta βλέπει μόνο ένα… φαβορί!

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι η Σίτι… φαβορί παραμένει! Τι κι αν το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως περνά μία… κρίση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι για την κατάκτηση της φετινής Premier League; Η Opta δεν επηρεάζεται και συνεχίζει να την χρίζει ως την πρώτη ομάδα που θα έχει τον λόγο για την κατάκτηση του τίτλου!

Έστω κι αν οι πιθανότητες έχουν μειωθεί σημαντικά. Χαρακτηριστικό είναι πως το περασμένο καλοκαίρι, πριν από την έναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος, το ποσοστό των «πολιτών» για να φτάσουν πρώτοι στη γραμμή του τερματισμού, ήταν στο 90,2%.

Στα μέσα του Δεκέμβρη, ο συγκεκριμένος αριθμός έχει μειωθεί σημαντικά. Δραστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η περίοδος… ξηρασίας της Σίτι στην Premier League. Οι πρωταθλητές Αγγλίας παρέμειναν χωρίς νίκη για τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια (Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άστον Βίλα), πριν επιστρέψουν στις επιτυχίες κόντρα στη Λούτον (10/12, 1-2). Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο -4 από την κορυφή, έπειτα από 16 αγωνιστικές.

Πλέον, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει το ποσοστό του στο 47,8%, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν αποτελεί ακόμα το φαβορί για την κατάκτηση!

Ακολουθεί, η Λίβερπουλ με 31,5%, ανατρέποντας τις προβλέψεις που το καλοκαίρι την έβρισκαν με πιθανότητες κατάκτησης μόλις στο 3,5%! Έπειτα έρχεται η Άρσεναλ, που για ακόμα μία χρονιά ξεκινά εντυπωσιακά.

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα μετέτρεψε το 4,1% στην έναρξη της σεζόν, σε 16,6% και αποτελεί το τρίτο φαβορί για τον τίτλο.

Στα αξιοσημείωτα, ακόμα κι αν ο αριθμός δεν προκαλεί εντύπωση, είναι η Άστον Βίλα. Ο Ουνάι Εμέρι έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σύνολο παικτών, που καθιστά την ομάδα του στην τέταρτη θέση της συγκεκριμένης λίστας, με ποσοστό 4,1%.

Θα συνεχιστεί άραγε η κυριαρχία του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Νησί ή αυτή τη φορά θα έχουμε διαφορετικό φινάλε;