Η Πάφος FC αντιμετωπίζει στις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους τον Άρη στο σύγχρονο ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια είναι ένας αγώνας που προσφέρει θέαμα και ποιότητα στους ποδοσφαιρόφιλους λόγω των παικτών που διαθέτουν οι δύο ομάδες. Προέρχονται από σημαντικές νίκες απέναντι σε ΑΕΛ και ΑΕΖ αντίστοιχα και θέλου να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες.

Μεγάλες επιστροφές και μία απώλεια!

Στην αποστολή της παφιακής ομάδας ενδέχεται να δούμε τους Κανέ και Μελούσο οι οποίοι επιστρέφουν και παίρνουν την θέση του Μάνγκα που τιμωρήθηκε και του Νταβό ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές θα δώσουν αρκετές λύσεις στον Καρσέδο ο οποίος πρέπει όμως απ’ ότι φαίνεται να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον λυτρωτή του προηγούμενου αγώνα Τάνκοβιτς και τον Ικόκο ο οποίος θα φύγει για το Κόπα Άφικα. Όσον αφορά τον Σουηδό, επέστρεψε μετά από καιρό στο παιχνίδι, σκόραρε και μετά ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε και έτσι είναι αρκετά αμφίβολος ενόψει Άρη. Στα μεταγραφικά, σύμφωνα με πληροφορίες μας η Πάφος FC θα κινηθεί για πλάγιο επιθετικό και σέντερ φορ.

Σημαντικές επιστροφές αλλά και απουσίες!

Ο Άρης μετράει μεγάλες επιστροφές ενόψει του ντέρμπι αφού επανέρχονται ο προπονητής, Αλεξέι Σπιλέφσκι, ο Κοκόριν και ο Καζού οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι στον αγώνα με την ΑΕΖ. Ο Μπαμπίκα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα όπως και ο Βανά Άλβες που θα κριθεί στις τελευταίες προπονήσεις η περίπτωση του. Σίγουρος απών ο Μπένγκτσον ο οποίος θα επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες. Στο θέμα με τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές τώρα, Σανέ, Μαγιαμπέλλα και Γιαγκό είναι στην προεπιλογή και απ’ ότι φάινεται θα αναχωρήσουν για το Κόπα Άφρικα και θα απουσιάζουν για τον μήνα Ιανουάριο. Ο Λευκορώσος προπονητής θα κρίνει εάν θα χρησιμοποιήσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Μίλος Μάτισικ.

Το ματς του πρώτου γύρου και η προϊστορία!

Στον αγώνα που έγινε στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» πριν από λίγους μήνες οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία 1-1 με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Μπένγκτσον και οι φιλοξενούμενοι με την γκολάρα του Ντράγκομιρ να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Η προϊστορία «φωνάζει ισοπαλία» αφού στους τελευταίος οκτώ αγώνες οι εφτά έληξαν ισόπαλοι.

Σόλωνας Κύπρου