Όποιος πει το αντίθετο, δεν λέει την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια αναφορικά με το σημερινό οικονομικό στάτους του ΑΠΟΕΛ, λέει τα εξής:
Η κατάσταση, κάθε άλλο παρά διαχειρίσιμη θα είναι, αν δεν βρεθούν ορισμένα εκατομμύρια ευρώ στις επόμενες μέρες, στις επόμενες βδομάδες και στους επόμενους μήνες.
Η διοίκηση Πετρίδη, ζει καθημερινά με τον «εφιάλτη» που λέγεται, ατελείωτες υποχρεώσεις σε νυν παίκτες, νυν προπονητές, νυν υπαλλήλους καθώς επίσης και τέως παίκτες και προπονητές αντίστοιχα.
Όπως γράψαμε ξανά, τα τρέχοντα έξοδα-υποχρεώσεις είναι δυσανάλογα από τα τρέχοντα έσοδα, τα οποία μοιάζουν με ανύπαρκτα.
Η ποδοσφαιρική ομάδα, εξακολουθεί να λειτουργεί και να έχει αξιοθαύμαστη πορεία, επειδή η διοίκηση, δίνει κάποια χρήματα, όχι όμως αυτά που αναλογούν στο 100% τω συμβολαίων
.
Παρόλα αυτά, είναι επιτυχία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που καταφέρνουν να βγάζει η ομάδα την εικόνα στο γήπεδο, δίχως να επηρεάζεται από το οξύ οικονομικό πρόβλημα.
Ποια θα είναι όμως η επόμενη μέρα;
Όσο περνά ο καιρός, τα προβλήματα γίνονται και μεγαλύτερα. Εντός Δεκεμβρίου αλλά και Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβληθούν, ίσως και 2 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς, σε προσφυγές και άλλες υποχρεώσεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που ώθησε τη διοίκηση να κάνει άνοιγμα στον κόσμο, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά, θα καταφέρει να βρει ένα πιστό και σταθερό σύμμαχο.
Βασικά, ρίχνει μία δύσκολη και καθοριστική ζαριά προς τον ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ οπαδό-φίλαθλο ζητώντας επί μηνιαίας βάσης τη συνεισφορά του.
Το γράψαμε ξανά. Ότι το οικονομικό προσκλητήριο, αποσκοπεί στην εξεύρεση ενός σταθερού χρηματικού ποσού.
Το ποιο θα είναι αυτό όμως, είναι καθαρά θέμα αντίδρασης του κόσμου. Όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω για την οικονομική πτυχή, λένε ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς σοβαρά προβλήματα η εταιρεία, πρέπει να αντλήσει 4-5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αρχίζοντας από τον τρέχοντα μήνα.

Βασικά, το κάλεσμα στους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ, αποσκοπεί στην κάλυψη του ετήσιου ελλείμματος που δημιουργείται λόγω της ανισότητας εσόδων-εξόδων με αποκορύφωμα την αποτυχία της ομάδας να φέρει χρήμα από την Ευρώπη.
Εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, αφού η τελευταία φορά, ήταν τη σεζόν 2019-20 με την πρόκριση πάνω στην Καραμπάχ και την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Πλέον, αναμένεται η δημοσιοποίηση των σχεδίων οικονομικής ενίσχυσης που θα απευθυνθούν σε κάθε…βαλάντιο.
Από τα 20 ευρώ το μήνα, μέχρι και κάποιες χιλιάδες…για όσους μπορούν να φτάσουν σε αυτά τα χρήματα. Άρα λοιπόν, η ζαριά της διοίκησης Πετρίδη, θα κριθεί από τον αριθμό των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ που θα την αποδεχτούν.
Είναι πάντως, σημαντικό και υποβοηθητικό, ότι ακόμα και η πιο μικρή εισφορά μπορεί να γίνει και εναπόκειται στο πόσο καλά και αποτελεσματικά αντίστοιχα, θα…δουλέψουν τα οικονομικά σχέδια.

Μιχάλης Παπαγεωργίου