Στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του άτυχου 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δεν τα κατάφερε μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στα επεισόδια του Ρέντη και άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα Τετάρτη (27/12).

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτρια και η ταφή στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Ο άτυχος αστυνομικός αφού είχε διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με ακατάσχετη αιμορραγία και παρέμεινε διασωληνωμένος στην εντατική, νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο οι προσπάθειες των γιατρών (που χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το πόδι και τον επανέφεραν από τρεις ανακοπές στο διάστημα της νοσηλείας του) δεν ήταν δυνατόν ν’ αποτρέψουν το μοιραίο.

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, κηρύσσεται από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

«Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.