Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για τις οικονομικές ενέργειες που ετοιμάζει η διοίκηση της ομάδας.
Αναλυτικά:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με το Τμήμα Μάρκετινγκ, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής τους και του πλάνου για την χρονιά που διανύουμε έχουν προγραμματίσει κάποιες συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες, οι οποίες θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα σε δημοσιογραφική διάσκεψη. Και οι δράσεις αυτές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από την αρχή της χρονιάς και θα είναι σε εξέλιξη για τους επόμενους μήνες.
Ο στόχος αυτών των δράσεων θα είναι η οικονομική ενίσχυση για να μπορέσει να καλυφθεί ένα μέρος των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν και είναι εκτός του φετινού προϋπολογισμού. Αυτό θέλουμε να το τονίσουμε. Ότι η ενίσχυση γίνεται γι’αυτό τον σκοπό.
Η ΑΕΛ δεν ζητιανεύει, ούτε θα κάνει έρανο, ούτε θα βγάλει δίσκο απλά για να μαζέψει λεφτά.
Ο κόσμος θα μπορεί να πάρει συλλεκτικά σημαντικά προϊόντα και πολλά δώρα μέσω αυτών των ενεργειών. Δεν θα είναι απλά μια εισφορά στην ομάδα.
Το Δ.Σ πλήρωσε μέχρι στιγμής, 800.000 ευρώ από οικονομικές εκκρεμότητες της προηγούμενης διοίκησης και άλλα τόσα περίπου, είναι οι εκκρεμότητες που θα βρει μπροστά του το Δ.Σ μέσα στη χρονιά. Ήδη άμεσα υπάρχει μπροστά μας το εμπόδιο του εμπάργκο, 150.000 ευρώ για τον Σις.
Έχουν δαπανηθεί περίπου 200.000 ευρώ μέχρι στιγμής για βελτιωτικά έργα και εγκαταστάσεις που αποτελούν επένδυση για τα επόμενα χρόνια όπως είναι το Νέο Κατάστημα στο Άλφαμεγα, ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο Άλφαμεγα, δημιουργία προθερμαντηρίου στο Άλφαμεγα, ανακαίνιση του γυμναστηρίου στο προπονητικό κέντρο, αγορά εξοπλισμού στο προπονητικό κέντρο για τις καθημερινές χρήσεις και διάφορα άλλα.
Μέσα σε πέντε μήνες το ΔΣ μαζί με το προσωπικό της ομάδας μας, έκαναν αρκετά έργα, που δυστυχώς δεν έχουν αναδειχθεί λόγω των αποτελεσμάτων στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτό το 1.000.000 περίπου είναι δαπάνες και έξοδα και δεν συμπεριλαμβάνονται στο φετινό προϋπολογισμό. Οι δράσεις και οι ενέργειες που θα ανακοινωθούν θα είναι κάλυψη μέρος αυτών των εξόδων. Δεν θέλουμε να μαζέψουμε ένα εκατομμύριο είναι μεγάλο ποσό, θέλουμε να μαζέψουμε ένα ποσό από τις δράσεις που θα κάνουμε και ότι μπορεί ο κάθε ΑΕΛΙΣΤΑΣ να προσφέρει από τα προϊόντα που θα πάρει».