Πρώτα ισοφάρισε το γκολ του Κάλουμ Γουίλσον και έστειλε το Τσέλσι – Νιούκαστλ στα πέναλτι, μετά τσακώθηκε με τον Μπρούνο Γκιμαράες, ύστερα είδε την ομάδα του να προκρίνεται και στο φινάλε, δεν ξέχασε τον Κίραν Τρίπιερ. Ένας υπέροχος Μιχάιλο Μούντρικ!

Είναι γεγονός πως ο Μιχάιλο Μούντρικ δεν έχει δώσει στην Τσέλσι όσα πολλοί θα περίμεναν. Η αλήθεια είναι πως η κριτική συνηθίζει να κυμαίνεται πλέον αναλογικά και με το ποσό ή το background που συνοδεύει μία μεταγραφή.

Και η ιστορία του Ουκρανού επιθετικού με τους Λονδρέζους, περιλαμβάνει και τα δύο. Τρομερό story, προτού πειστεί να υπογράψει σε αυτούς, καθώς τον ήθελε και η Άρσεναλ, μεγάλο ποσό για να πει το «ναι» η Σαχτάρ και ευθύς αμέσως, πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Ωστόσο, η βραδιά που βίωσε ο Μούντρικ απέναντι στη Νιούκαστλ, με φόντο την πρόκριση στους «4» του Λιγκ Καπ, περιλάμβανε τα πάντα. Μία πολύ μεγάλη στιγμή, έναν καυγά που ουδείς περίμενε, δευτερόλεπτα νωρίτερα, και μία απόλυτη αναγνώριση, που πιθανώς λίγοι περίμεναν.

Όλα άρχισαν όταν με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ήρθε η ισοφάριση στο γκολ του Κάλουμ Γουίλσον. Τεράστιο λάθος από τον Κίραν Τρίπιερ στο 91ο λεπτό, ο Ουκρανός ήταν εκεί και αυτός, επί της ουσίας, έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Ακολούθησε μία έντονη στιγμή. Ο Μούντρικ τσακώθηκε έντονα με τον Μπρούνο Γκιμαράες. Έσπρωξε ο ένας, έσπρωξε ο άλλος, τα πνεύματα οξύνθηκαν, αλλά μία κίτρινη κάρτα, έδωσε γρήγορη συνέχεια στο παιχνίδι.

Εκεί έμελλε η Τσέλσι να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού, όμως ο Μούντρικ δεν… ξέχασε. Αναγνώρισε ευθύς αμέσως την αξία του Κίραν Τρίπιερ, ο οποίος του έκανε «δώρο» την ισοφάριση. Ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία, προτού σκοράρει, τον συνεχάρη και του επισήμανε πως λάθη θα γίνονται στο ποδόσφαιρο, αλλά οφείλει να είναι δυνατός.

Και κάπως έτσι, η Τσέλσι παρακολούθησε επιτέλους μία «μεγάλη» βραδιά ενός ανθρώπου που πλήρωσε ακριβά και εκείνος απέδειξε πως πολλές φορές, η ηλικία και η ωριμότητα, είναι δύο φύσει αντίθετα πράγματα!