Ο Κίραν Τρίπιερ «μισεί» να παίζει στο «Στάμφορντ Μπριτζ»; Ενδέχεται. Τουλάχιστον όσο δεν φορά την φανέλα της Τσέλσι… Διότι κάπου, στο σπουδαίο παρελθόν του, υπάρχει μία ανάρτηση που δεν έχει λησμονηθεί. Και έκτοτε, αποδεικνύεται – συνήθως – ο μοιραίος, όταν βρίσκεται στο εν λόγω γήπεδο!

Ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην διαγράψουμε το background ενός πολύ σπουδαίου ποδοσφαιριστή, επειδή έμελλε να έχει ένα κακό βράδυ. Του το έγραψε και ο Μιχάιλο Μούντρικ.

Είναι πολύ φυσιολογικό, συμβαίνει και στους καλύτερους, ο Κίραν Τρίπιερ έχει βιώσει ξανά δύσκολες στιγμές σε μία αναμέτρηση και είναι δεδομένο πως ψυχολογικά, θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε του προέκυψε, με τον ιδανικότερο τρόπο.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στο «Στάμφορντ Μπριτζ», δικαιολογημένα αποτελεί τον… μοιραίο ποδοσφαιριστή για τη Νιούκαστλ.

Αρχικά, κάνει το πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο οδήγησε στην ισοφάριση των Λονδρέζων. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των «καρακαξών», ο Τρίπιερ υπολογίζει λάθος, δίνει την μπάλα στον Μούντρικ και ο Ουκρανός στέλνει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, στο 91ο λεπτό.

Περνάμε στη «ρώσικη ρουλέτα» και ο Έντι Χάου αποφασίζει να τοποθετήσει τον έμπειρο μπακ ανάμεσα στους εκτελεστές της Νιούκαστλ. Επίσης μία πολύ φυσιολογική επιλογή, αν αναλογιστεί κανείς πόσο καλό δεξί πόδι διαθέτει. Θέλει να βρει τη γωνία, αλλά στέλνει την μπάλα έξω. Η Νιούκαστλ βιώνει έναν «άσχημο» αποκλεισμό και ο Κίραν Τρίπιερ αισθάνεται υπεύθυνος.

Η αλήθεια είναι πως γενικώς, οι τελευταίες του επισκέψεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ», δεν πηγαίνουν καλά. Ποιος άλλωστε θα έχει λησμονήσει το απίθανο λάθος που είχε κάνει, σε Τσέλσι – Τότεναμ, στο ίδιο γήπεδο, το οποίο είχε οδηγήσει σε ένα πραγματικά… αδιανόητο αυτογκόλ.

Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι όλα αυτά που αφορούν τον Κίραν Τρίπιερ; Γυρνούν τον χρόνο πίσω και φτάνουν μέχρι το 2014. Τότε που αποφάσιζε να… στηρίξει δημόσια την Τσέλσι, αναρτώντας tweet και γράφοντας «Come on», με μία γαλάζια καρδιά. Θεωρούν πως η μοίρα του Τρίπιερ είναι… γαλάζια και πως όσο και να θες, δυσκολεύεσαι να πας κόντρα στο συναίσθημα!