Ιδιαίτερο και ξεχωριστό για την ΑΕΚ το σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση. Χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη και ακολούθως θα γνωρίζει με ποιες προϋποθέσεις θα πάει στο ΓΣΠ για το ματς με το ΑΠΟΕΛ την τελευταία αγωνιστική, αν δηλαδή θα χρειάζεται μόνο νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή θα βολεύεται και με ισοπαλία.
Ξεχωριστό γιατί θα είναι το τελευταίο του Ραν Μπεν Σιμόν στην «Αρένα» κι αναμένεται ότι θα γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο, για τη μεγάλη του συμβολή στο να μετατρέψει αυτή την ομάδα σε διεκδικήτρια του τίτλου.
Ο Ισραηλινός τεχνικός, αν αποφασίσει να μην προφυλάξει τους τρεις που βρίσκονται στο όριο καρτών, (Ρομπέρζ, Ντιούνκου και Γκαρσία), ενδέχεται να μην προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τις επιλογές του στο προηγούμενο με την Ομόνοια. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, στα στόπερ οι Ρομπέρζ και Μιλίτσεβιτς, με τους Γκαρσία και Ντιούνκου στα μπακ.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστεί ο Πονς με τον Τόνγκια στο πλευρό του, στα άκρα οι Γκάμα και Φαράζ, με τους Λόπες και Σολ στην κορυφή. Θέση πάντως διεκδικεί και ο Ντίμερς, ο οποίος αν πάρει φανέλα βασικού θα μείνει εκτός ο Γκάμα και θα αγωνιστεί ως ακραίος ο Τόνγκια.

Ανδρέας Βεντούρης