Τέλος στην καριέρα του ως μπασκετμπολίστας, έβαλε ο Ντόγκους Μπαλμπάι.

Μέσω μιας συγκινησιακά φορτισμένης ανάρτησής του στα social media, ο 34χρονος Τούρκος γκαρντ ανακοίνωσε το τέλος της όμορφης περιπέτειας που έζησε τα τελευταία 25 χρόνια, τονίζοντας ότι μέσα από το μπάσκετ έμαθε πολλά και έγινε καλύτερος άνθρωπος.

Η καριέρα του Μπαλμπάι ξεκίνησε το 2004, όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ για να παίξει στο κολεγιακό με την Brewster Academy. Επέστρεψε στην χώρα του το 2011 για χάρη της Εφές, της οποίας αποτέλεσε αρχηγό και μαζί της κατέκτησε 2 Ευρωλίγκες, 3 πρωταθλήματα Τουρκίας και 3 Κύπελλα, πριν αποχωρήσει με την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν.

«Όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω ότι από την πρώτη στιγμή που πάτησα στο γήπεδο, το μπάσκετ και όσα έφερε μαζί του ξεπέρασαν την επαγγελματική μου καριέρα και καθόρισαν τον Μπαλμπάι. Πάλεψα όχι μόνο ενάντια στους αντιπάλους μου, αλλά και ενάντια στον εαυτό μου και τα όριά μου. Οι εμπειρίες που απέκτησα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συνέβαλαν τόσο στην προσωπική όσο και στην αθλητική μου εξέλιξη. Εκτός από τις επιτυχίες μου, με ενίσχυσαν και οι αποτυχίες μου και έγιναν μαθήματα που με διαμόρφωσαν σήμερα. Καθώς αφήνω 25 χρόνια πίσω στην καριέρα μου, βλέπω αυτή την περίοδο που βρίσκομαι τώρα εξίσου σημαντική με την προηγούμενη. Ελπίζω το επόμενο βήμα μου να οδηγήσει σε παρόμοιες ιστορίες και να ξανασυναντηθώ με όμορφους ανθρώπους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Μπαλμπάι.