Ποιος είπε, ότι θα περάσουμε ωραία και ήρεμα Χριστούγεννα; Παναθηναϊκός είσαι, ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήρεμος. Εδώ και δέκα ημέρες έβλεπες στα σόσιαλ μία τρομερή επίθεση στον Γιοβάνοβιτς από μερίδα των φίλων του τριφυλλιού, σήμερα πιστεύω ότι όλοι αυτοί θα νιώθουν ευτυχισμένοι με την σημερινή εξέλιξη.

Εγώ δεν αλλάζω ούτε ένα κόμα, ούτε μία τελεία, αυτά που έγραφα και έλεγα εδώ και αυτά, που έλεγα στον BwinSportfm. O Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν απόλυτα πετυχημένος μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό και μιλάνε τα αποτελέσματα. Πήρε μία ομάδα από το πουθενά, που ο κόσμος της δεν άντεχε να την βλέπει και το πρώτο και κύριο επέστρεψε τις Κυριακές μας . Ο κόσμος πλέον άρχισε να πιστεύει σε αυτό το πρότζεκτ και γέμιζε την Λεωφόρο.

Η ομάδα την πρώτη χρονιά πήρε το κύπελλο και κέρδισε την έξοδό της στην Ευρώπη. Την δεύτερη χρονιά έκανε ένα βήμα παραπάνω, έκανε πρωταθλητισμό και στο τέλος το έχασε το πρωτάθλημα λόγω Νταμπάνοβιτς και κόβιντ, όπως ο επίσημος Παναθηναϊκός υποστήριξε. Την φετινή σεζόν η ομάδα μπήκε στους ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά μετά από χρόνια, που ήταν ο βασικός στόχος, προκρίθηκε σε βάρος της Μαρσέιγ, νίκησε την Βιγιαρεάλ σε μία αξέχαστη βραδιά στο ΟΑΚΑ και δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω, να περάσει από τον όμιλο. Ναι έτσι όπως πήγε ο όμιλος είναι αποτυχία στο τέλος να μην πάρεις ούτε ισοπαλία από την Μακάμπι Χάιφα στην έδρα σου, αλλά αυτό θα ήταν το βήμα παραπάνω, ο βασικός στόχος στην Ευρώπη επετεύχθη και έφερε και 12 εκ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας, από το μηδέν που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Οσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είναι στο -1 από την κορυφή και στο +2 από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, κάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητισμό και με αντίξοες συνθήκες, αφού έχασε με σοβαρούς τραυματισμούς τα δύο από τα τέσσερα στόπερ. Ο Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, φεύγει επιτυχημένος και επι ημερών του η ομάδα δεν έκανε βήματα, αλλά άλματα.

Δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική η απόφαση της διοίκησης να απομακρύνει τον Σέρβο τεχνικό αυτή την στιγμή και ενώ η ομάδα είναι ακόμα γερά μέσα στο πρωτάθλημα. Eπρεπε να κριθεί το καλοκαίρι, όχι τώρα. Οσο για τα περί «δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ο Ιβάν» την απάντηση δεν θα την μάθουμε ποτέ, διότι φεύγει και αφήνει τον Παναθηναϊκό στο -1. Σε κάθε περίπτωση στον άνθρωπο, που σε πήρε από το χεράκι και σε έκανε πάλι Παναθηναϊκό να διεκδικεί τίτλους δεν άξιζε τέτοιο τέλος. Είναι κρίμα και άδικο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν είναι το λιγότερο που έχω να πω. Για μένα είναι στο top-5 προπονητών του Παναθηναϊκού στην ιστορία του και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου. Εύχομαι και ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψει και να πάρει αυτό, που του στέρησαν πέρυσι και δεν μάθαμε ποτέ αν θα το έκανε φέτος. Ιβάν το σύνολο του κόσμου του Παναθηναϊκού θα σε έχει για πάντα μέσα στην καρδιά του. Είσαι τεράστιος προπονητής, μα πάνω από όλα είσαι σπουδαίος άνθρωπος. Σε ευχαριστούμε για όλα.

Τώρα, πάμε στην επόμενη ημέρα. Ο Τερίμ σαν όνομα είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα, που έχουν έρθει στον σύλλογο. Το βιογραφικό του τα λέει όλα, αλλά τα βιογραφικά κρίνονται στο γήπεδο. Η άφιξη του Τερίμ θα συνδυαστεί με μεταγραφές, που μέχρι τώρα δεν ήταν στο πρόγραμμα να γίνουν και όπως κάθε νέος προπονητής θα θέλει να φέρει άμεσα παίκτες, δικής του επιλογής και αυτό το θεωρώ βέβαιο. Από κει και πέρα και μετά και από αυτή την απόφαση δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο το πρωτάθλημα για τον Τερίμ. Είναι υποχρεωμένος να το πάρει, οτιδήποτε άλλο θα θεωρείται αποτυχία, δεν υπάρχει ούτε υπομονή, ούτε άλλη ανοχή. Ο Αλαφούζος πήρε αυτό το ρίσκο και αυτή την απόφαση και στο τέλος της σεζόν θα φανεί το αποτέλεσμα.

*Οι παίκτες αιφνιδιάστηκαν αρνητικά από την απόφαση απόλυσης του Γιοβάνοβιτς. Απόλυτα λογικό σε μία ομάδα, που είχε αρχή μέση και τέλος και έναν προπονητή, που πάνω από όλα ήταν σαν πατέρας τους.

*Σε κάθε αλλαγή προπονητή, αν κάτι δεν πάει καλά οι παίκτες είναι αυτοί, που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Αρα αν έδιναν το 150% τώρα πρέπει να δώσουν το 300% για να τελειώσει καλά η χρονιά.

*Τεράστια προσωπικότητα, σκληρός με τους παίκτες είναι τα δύο στοιχεία του Τερίμ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr