Είναι ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή πήρε τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του με την Εθνική Ελπίδων ΕλλάδαςΟ Ηλίας Κωστής έχει ξεχωρίσει με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης όπου βρίσκεται μεταξύ της δεύτερης και της πρώτης ομάδας και αποτελεί ένα από τα παιδιά που μπορούν να σταθούν μελλοντικά στην Εθνική Ελλάδας.
Ο 20χρονος στόπερ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία, καθώς «έσβησε» και τους τρεις φορ που έριξε στη μάχη ο προπονητής της Πορτογαλίας ενώ μαζί με τον Κωνσταντόπουλο ήταν… ανίκητοι στην αμυντική γραμμή.
Ο ίδιος εμφανίστηκε μετά το παιχνίδι με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο, δείχνοντας τη χαρά του για το αποτέλεσμα παρότι σε λίγες θα έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής για τη Μαδρίτη.
Ο ταλαντούχος αμυντικός μοιράστηκε στο Gazzetta τη χαρά του για την επικράτηση κόντρα στους Πορτογάλους (2-1), τόνισε το εξαιρετικό κλίμα των αποδυτηρίων ενώ στάθηκε και στη συνέχεια των προκριματικών.

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε η νίκη; «Το γεγονός ότι μπήκαμε από την αρχή δυνατά και πιστέψαμε σε εμάς και στις δυνατότητες μας. Ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε και βγάλαμε όλη την ψυχή μας στο γήπεδο για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είδαμε τον αντίπαλο στα μάτια και δεν τον φοβηθήκαμε».
Ποιες ήταν οι οδηγίες που είχατε; «Οι οδηγίες που είχαμε ήταν να ήμασταν κοντά στις γραμμές γιατί ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα είναι επικίνδυνη με χώρους και έτσι καταφέραμε να τους περιορίσουμε κατά μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι τους».
Ποια στιγμής κρατάς πιο έντονα στο μυαλό σου; «Ήταν γενικά ένα παιχνίδι με πολλά συναισθήματα σε πολλές φάσεις του αγώνα αλλά αυτό που στην τελική βλέπουμε και φάνηκε είναι το πόσο το χαρήκαμε, όταν όταν τελείωσε το παιχνίδι και πανηγύρισε όλη η ομάδα. Ακόμα κι αυτοί που δεν έπαιξαν και αυτοί που ήταν εκτός αποστολής. Αυτό έδειξε πόσο δεμένοι είμαστε».

ελλάδα

Στα αποδυτήρια τι ακολούθησε; «Το χαρήκαμε πολύ γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ξέρουμε ότι ακόμα δεν καταφέραμε κάτι γιατί έμειναν τέσσερα ματς αλλά θα τα κοιτάξουμε τον Μάρτη. Τώρα, με αυτή τη νίκη κάναμε ένα βήμα μπροστά και πήραμε ώθηση για να δείξουμε για το τι είμαστε ικανοί».
Τι βλέπεις για τη συνέχεια; «Έμειναν τέσσερα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Εμείς κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, στηριζόμαστε στην εμφάνισή μας που κάθε φορά είναι και καλύτερη και πάμε πάντα για τη νίκη. Αλλάξανε τα πλάνα στον όμιλο τώρα με αυτή τη νίκη και θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια»