Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το απόγευμα της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ στα προημιτελικά του Paris Masters.

Για να βρεθεί εκεί χρειάστηκε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Η επικράτηση κόντρα στον Γερμανό έβαλε τέλος στο μεγάλο αρνητικό σερί που έτρεχε ο 24χρονος Έλληνας από πέρσι.

Συγκεκριμένα από τις 17 Νοεμβρίου του 2022 όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επιβληθεί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στο πλαίσιο του ATP Finals. Αυτή ήταν η τελευταία του νίκη απέναντι σε Top-10 αντίπαλο.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επτά διαδοχικές ήττες απέναντι σε αθλητές που βρίσκονταν στην πρώτη δεκάδα, ανάμεσα τους και τον τελικό του Australian Open απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το διάστημα ο Τσιτσιπάς έχασε δύο φορές από τον Νόλε, τον Αλκαράθ και τον Μεντβέντεφ και μία από τον Φριτζ.

Το ακόμα χειρότερο για εκείνον ήταν πως σε αυτά τα επτά παιχνίδια δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε ένα σετ, κάτι που δεν συνάδει με το επίπεδό του.

Συνολικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δώσει στην καριέρα του 80 αγώνες απέναντι σε αθλητές που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν εντός Top-10 και μετρά 46 ήττες και 34 νίκες.