Το 6-4 δεν είναι κακό ρεκόρ, σίγουρα όμως δεν είναι αυτό που ήθελαν οι Μπακς στην πρώτη δεκάδα των αγώνων τους στην κανονική περίοδο. Στο Μιλγουόκι δεν έχουν παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου υπό τις οδηγίες του Έιντριαν Γκρίφιν, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν έχει προσαρμοστεί στο σύνολο, ο Μαλίκ Μπίσλι προσπαθεί να ισορροπήσει ως τρίτη ή τέταρτη και κάποιες φορές ως πέμπτη επιλογή στην επίθεση κι ο Μπρουκ Λόπεζ έχει μπει κάπως βαρύς στη χρονιά.
Με τον Τζέι Κράουντερ να μένει εκτός δράσης για οκτώ εβδομάδες εξαιτίας επέμβασης στους κοιλιακούς προσαγωγούς, οι Μπακς έχουν ανάγκη από ένα μπάλωμα. Οι νεαροί ΜαρΤζόν Μπότσαμπ – Αντρέ Τζάκσον θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και περισσότερα λεπτά, ωστόσο όλο και περισσότερες είναι οι φήμες περί ενδιαφέροντος για έναν παίκτη που στο Μιλγουόκι είχαν ήδη στο στόχαστρό τους. Τον Άλεξ Καρούζο, που ανήκει στους Σικάγο Μπουλς αλλά δεν έχει τον ρόλο που θα ήθελε.
Στα 29 του, ο Bald Mamba των 196 εκατοστών είναι ένας καταπληκτικά χρήσιμος παίκτης που μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις και να μαρκάρει άλλες τόσες, αν όχι και τέσσερις. Undrafted το 2016, ο Καρούζο έχει περάσει και από τους Λέικερς (2017-2021) στους οποίους είχε τρεις πολύ καλές σεζόν, θεωρείται σπεσιαλίστας στην άμυνα πάνω στη μπάλα και ένας από τους πιο σκληρούς περιφερειακούς αμυντικούς του πρωταθλήματος. Απλώς δεν είναι σκόρερ, δεν είναι σουτέρ και μπορεί να λειτουργήσει σε συγκεκριμένα σχήματα, σε συγκεκριμένους ρόλους και όχι απέναντι σε όλους τους αντιπάλους.
Ο Καρούζο έχει 1.6 κλεψίματα μέσο όρο τα τελευταία τρία χρόνια που βρίσκεται στους Μπουλς, στους οποίους έχει υπάρξει και βασικός και έκτος παίκτης και ρολίστας. Παίζει 23-25 λεπτά, είναι αξιόλογος δημιουργός και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 με την επόμενη σεζόν μερικώς εγγυημένη για τρία από τα 9.9 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει αν “επιβιώσει” στις 30/6.
Αν οι Μπακς θέλουν να κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν, θα πρέπει να προσφέρουν ένα καλό αντάλλαγμα ώστε να πείσουν τους Μπουλς να τον παραχωρήσουν σε ομάδα όχι ακριβώς ανταγωνίστρια, αλλά της ίδιας περιφέρειας. Για να ματσάρει το Μιλγουόκι το συμβόλαιο του Καρούζο, θα πρέπει να προσφέρει έναν εκ των Πατ Κόνατον – Μπόμπι Πόρτις.