Πέρασε μάλλον στα… ψιλά, έχει όμως ιδιαίτερη σημασία. Αναφέρεται λοιπόν, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού για τους κόκκινους φακέλους, ημερομηνίας 30 Νοεμβρίου 2023: «Διευκρινίζεται ότι όλοι οι κόκκινοι φάκελοι είχαν παραδοθεί άμεσα κατά τον ουσιώδη χρόνο από την ΚΟΠ προς διερεύνηση στις αστυνομικές αρχές».
Στις 30 Νοεμβρίου λοιπόν, η Επιτροπή Δεοντολογίας διαψεύδει επί της ουσίας τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους της, Χάρη Σαββίδη, ο οποίος είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις στη Βουλή για συγκάλυψη της ΚΟΠ στο θέμα των κόκκινων φακέλων, με τον ίδιο να προβαίνει σε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 επί του θέματος, στις 25 Μαΐου 2023.
Μία μέρα αργότερα, 26 Μαΐου 2023, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ευθύμιος Ευθυμίου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, είχε δηλώσει τα εξής: «Ήμουν στη βουλή και ακούσαμε τι ειπώθηκε και είπαμε θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα. Πήραμε τα μέτρα για να ξεκινήσουμε την έρευνα. Ο κ. Σαββίδης μου είπε ότι έχει όλα τα στοιχεία με τους φακέλους και τα στοιχεία που υπάρχουν.
Αν κρύφτηκαν φάκελοι, κρύφτηκαν πολύ καλά. Αν ο κ. Σαββίδης έχει τους 17 φακέλους από την ΟΥΕΦΑ, δεν έχει σημασία τι θα πει η ΚΟΠ, αν έχει αυτά τα στοιχεία ο κ. Σαββίδης θα γίνει έρευνα στην ΚΟΠ. Θα διορίσουμε δύο ερευνώντες λειτουργούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το θέμα διαιτησία-ΚΟΠ με δύο λειτουργούς να ξεσκονίζουν τα πάντα.
Αυτή η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Έχουν μπει πολύ βαθιά οι λειτουργοί σε αυτή τη έρευνα και τα στοιχεία θα είναι συγκλονιστικά που θα βγουν».
Έχουν περάσει έξι μήνες κι αφού προφανώς η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε πριν την έναρξη της σεζόν (φτάσαμε ήδη στο φινάλε του α’ γύρου!), αφού συγκλονιστικά στοιχεία (ακόμη) δεν είδαμε, προκύπτει η ανακοίνωση/ενημέρωση από την Επιτροπή Δεοντολογίας ότι ΟΛΟΙ οι κόκκινοι φάκελοι είχαν παραδοθεί ΑΜΕΣΑ κατά τον ουσιώδη χρόνο από την ΚΟΠ προς διερεύνηση»! Θα ‘κανε το θαύμα του ο Απόστολος Ανδρέας, μέρα που ‘ναι σήμερα…

Ανδρέας Βεντούρης