Με τη συμμετοχή 21 νέων υποσχόμενων διαιτητών και βοηθών διαιτητών άρχισε το σεμινάριο διαιτησίας που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή του εκπαιδευτή Κύρου Βασσάρα.

Ο κ. Βασσάρας θα διδάξει στο σεμινάριο ως μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Διαιτησίας της UEFA και συντονιστής του προγράμματος μεντόρων ταλέντων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το σεμινάριο διεξάγεται στα πρότυπα των σεμιναρίων CORE (Centre of Refereeing Excellence) που διοργανώνει η UEFA και απευθύνονται σε νεαρούς διαιτητές, οι οποίοι έχουν την προοπτική στα επόμενα χρόνια να διαιτητεύσουν αγώνες στο πιο υψηλό επίπεδο.

Στο φετινό σεμινάριο συμμετέχουν 12 διαιτητές και 9 βοηθοί διαιτητές, όπως επίσης και 9 μέντορες διαιτησίας, διεξάγεται υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα.

Οι εργασίες του σεμιναρίου άρχισαν την Πέμπτη με το τεστ φυσικής κατάστασης της FIFA, συνεχίζονται σήμερα με θεωρητικά μαθήματα και θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο με πρακτική εξάσκηση στο γήπεδο.