Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Χρυσοστόμου, απαντώντας στις καταγγελίες για κακοδιαχείριση από την πλευρά της Ολυμπιακής Επιτροπής.
«Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, δεν πείστηκε γιατί δεν θα ήθελε να πειστεί. Η κακή διαχείριση κρίνεται μετά από έλεγχο κι όχι μετά από ψευδείς, ανυπόστατους και σκόπιμους ισχυρισμούς. Ενώ ζητήσαμε γραπτώς την περασμένη Τετάρτη ότι δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε αλλά δεν δόθηκε αναβολή. Από τουλάχιστον τρία μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ δόθηκαν αυτοί οι ψευδείς ισχυρισμοί. Μετά από συναντήσεις με όλες τις ομοσπονδίες είχε εγκριθεί η προκαταρκτική δήλωση που ήταν και μεγαλύτερη από την τελική αποστολή. Κατηγορούμαστε γιατί στηρίξαμε αθλητές που επέλεξαν οι ομοσπονδίες τους. Είναι αυτός ο λόγος που ήρθαν επιτυχίες σε αθλήματα που δεν υπήρχαν. Είχαμε καταγγελία ότι δόθηκαν ψεύτικες διαπιστεύσεις, όλα αυτά είναι ψέματα.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αυτό το δ.σ, οι πόρτες μας είναι ανοικτές για έλεγχο και είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργούμε. Με σύνεση, καθαρότητα και διαφάνεια χειριζόμαστε το κάθε ευρώ από τον φορολογούμενο πολίτη.

Αναφέρομαι στον γενικό γραμματέα και σε άλλα δύο μέλη. Δεν γίνεται να μην στεναχωριόμαστε ότι ο γραμματέας διερωτάται αν έπρεπε κάποιοι αθλητές να λάβουν μέρος. Πώς θα ένιωθε το σκουός, όταν δεχθήκαμε καταγγελία πως πήραμε αθλήτρια μεγάλης ηλικίας. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν αθλητή λόγω ηλικίας, βάσει του καταστατικού μας. Θέλω να διαβεβαιώσω εκ μέρους της πλειοψηφίας του δ.σ, ότι στηρίζουμε τις επιλογές των ομοσπονδιών και των αθλητών μας.
Θα επαναλάβω ότι η κακή διαχείριση κρίνεται από τον έλεγχο, όχι από ψευδείς και ανοπόστατους ισχυρισμούς. Άλλες ομοσπονδίες δίνουν σε ξένους κυπριακά διαβατήρια, εμείς στηρίζουμε τους αθλητές μας. Ουδέποτε τέθηκε όριο στον αριθμό των μελών της αποστολής».

-Για ποιο λόγο προέβησαν στις καταγγελίες τα τρία μέλη του συμβουλίου: «Γίνεται για εκδικητικούς λόγους. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Έρχονται και εκλογές στην ΚΟΕ και γνωρίζετε όταν έχουμε εκλογές την λάσπη που ρίχνεται. Ο γενικός γραμματέας έγειρε θέμα για 80 ευρώ ημερήσιο κόστος του προέδρου για διαμονή. Την ίδια στιγμή που συνηγόρησε να διαπιστευθεί ολόκληρο το συμβόλαιο του ΚΟΑ. Αν συναινούσαμε, θα ήταν με δημόσιο χρήμα. Τα 80 ευρώ του προέδρου της ΚΟΕ δεν ήταν με δημόσιο χρήμα. Την ίδια στιγμή θα έπρεπε να αναφερθεί και στο κόστος διαμονής του προέδρου του ΚΟΑ και της κ. Χατζηιωσήφ. Δεν θα κάνω τις κατινιές που έκανε ο γενικός γραμματέας. Έχουμε καταγγελία ότι δόθηκαν ψεύτικες διαπιστεύσεις. Αν δίναμε, μπορείτε να αντιληφθείτε τον σάλο που θα γινόταν. Οι παραλείψεις από την πλευρά τους, προκαλούν ντροπή».