Η Δόξα Παλιομετόχου αποτελεί την μοναδική αλάνθαστη ομάδα των κατηγοριών της ΚΟΠ με οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 19 τέρματα υπέρ ενώ ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ. Η ιστοσελίδα μας ήρθε σε επικοινωνία με τον τερματοφύλακα της ομάδας Αντρέα Τιμοθέου ο οποίος «κρατάει στα χέρια του» ένα σερί οκτώ διαδοχικών clean sheets. Η ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας (24 βαθμούς) στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ με οκτώ βαθμούς περισσότερους από την 2η  ομάδα η οποία είναι ο Α.Ο. Θύελλας Αγίου Θεοδώρου.

Η ομάδα σου και εσύ έχετε μέχρι στιγμής ένα σπάνιο στατιστικό αφού σε οκτώ αγωνιστικές δεν έχετε δεχτεί γκολ και παραμένετε αήττητοι, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
«Σίγουρα είναι σημαντικό το γεγονός ότι ακόμα φέτος δεν έχουμε δεχθεί γκολ και είμαστε αήττητοι κάτι το οποίο προέρχεται από την ομαδική δουλειά της ομάδας στο γήπεδο. Όμως θα συμβεί και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτό».

Για την πορεία της Δόξας Παλιομετόχου που είναι αήττητη και τους στόχους που έχει πλέον όντας 1η στην βαθμολογία:
«Η πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι στόχοι που είχαμε θέσει στην αρχή του πρωταθλήματος σίγουρα έχουν διαφοροποιηθεί και αυτό οφείλεται στο σύνολο που ονομάζεται Δόξα Παλιομετόχου ξεκινώντας από την διοίκηση η οποία είναι στο πλευρό μας και κάνει τον δικό της αγώνα για να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε, τον προπονητή μας Γιώργο Πλατή μαζί με το τεχνικό επιτελείο αλλά και το πιο σημαντικό ίσως κομμάτι της ομάδας, τον φροντιστή μας Παυλή τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για όσα μας προσφέρει καθημερινά».

Πες μας λίγα λόγια για την ποδοσφαιρική σου πορεία μέχρι σήμερα που είσαι στην Δόξα Παλιομετόχου:
«Ουσιαστικά στις κατηγορίες της ΚΟΠ ξεκίνησα να αγωνίζομαι το 2017-18 πάλι στην Δόξα Παλιομετόχου ενώ το 2018-19 στο ΘΟΪ Λακατάμιας στην 2η κατηγορία. Μετά πήγα την σεζόν 2019-20 στον Ορφέα Λευκωσίας μέχρι και τον Ιανουάριο που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού ενώ είμασταν στην 1η θέση. Η τελευτάια μου ομάδα πριν τη Δόξα ήταν ο Εθνικός Άσσιας το 2020 όπου αγωνίστηκα μέχρι τον Ιανουάριο του 2022».

Το πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ πως το βλέπεις, είναι όσο ανταγωνιστικό το περίμενες;
«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα το φετινό πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό αλλά απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα όλα είναι ανοικτά και οι περισσότερες ομάδες είναι αρκετά ανταγωνιστικές αφού βλέπουμε ότι τα περισσότερα παιχνίδια με λίγες εξαιρέσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Με αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα ποιες ομάδες πιστεύεις θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Γ’ κατηγορία;
«Σίγουρα είναι νωρίς για να ξεχωρίσω ομάδες για την άνοδο αλλά πιστεύω με βάση τα όσα είδα μέχρι σήμερα ότι ο Α.Ο. Θύελλας Αγίου Θεοδώρου, ο Ορφέας και η Λειβάδια FC μαζί και με την ομάδα μου θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να ξεγράψει το ΘΟΪ Λακατάμιας το οποίο έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και είναι παραδοσιακή ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Όμως επαναλαμβάνω πώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για οποιεσδήποτε προβλέψεις».

Μια κατηγορία όπως η Επίλεκτη ΣΤΟΚ διαθέτει ποιότητα και ταλέντο; Διότι δεν υπάρχουν αρκετοί ξένοι λόγω των κανονισμών και οι ομάδες δεν έχουν ψηλά μπάτζετ.
«Η Επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ έχει πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι ψάχνουν την διάκριση για να πραγματοποιήσουν τον επόμενο βήμα της καριέρας τους ή για να κάνουν μια επανεκκίνηση. Είναι μια κατηγορία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο από τις μεγάλες ακαδημίες αλλά και από τους ίδιους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ίσως να μην καταδέχονται ας το πούμε να παίξουν σε αυτή. Το κέρδος αυτής της κατηγορίας που μπορούν να αποκομίσουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι πολύ χρήσιμο για να πραγματοποιήσουν τα επόμενα τους βήματα σε πιο ψηλό και απαιτητικό επίπεδο. Όσον αφορά τους κανονισμούς και το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ξένοι σε αυτή την κατηγορία αυτό είναι θετικό εν μέρη για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Σίγουρα η κάθε ομάδα σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται και παίχτες προσωπικότητες για να βοηθούν τους νεαρούς και πιο άπειρους συμπαίκτες τους. Είναι με μεγάλη μας χαρά που βλέπουμε παίχτες ινδάλματα όπως για παράδειγμα ο Έρικ Μποτεάκ των Τρούλλων, ο Αντρέας Παπαθανασίου των Λειβαδιών, ο Κώστας Μάρκου της Θύελλας αλλά και ο Στέλιος Πάρπας της Ανόρθωσης Μουτταγιάκκας οι οποίοι μετρούν συμμετοχές σε πρώτη-δεύτερη κατηγορία αλλά και σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι πραγματικά τεράστιο κίνητρο να προπονείσαι καθημερινά με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και να πηγαίνεις το Σάββατο για να τους αντιμετωπίσεις».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Σόλωνας Κύπρου