Γκανγκστερική εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη με μια σφαίρα από απόσταση μόλις 45 μέτρων. Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 9 χθες το βράδυ.
Στο πιο κάτω βίντεο φαίνεται το οπτικό πεδίο που είχε ο δράστης το βράδυ της Τρίτης.

Ο δολοφόνος περίμενε καρτερικά το θύμα του σε αυτό ακριβώς το σημείο. Έβαλε το όπλο του ανάμεσα στην πλαστική σωλήνα που βλέπετε και την ξύλινη δοκό, πάνω σε αυτό το τοιχείο, και από εδώ πέτυχε το στόχο του ο οποίος δεν είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων.

Στο απέναντι χωράφι από την πολυκατοικία που διέμενε ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ήταν κρυμμένος και καλυμμένος από το σκοτάδι ο δράστης.

Σε αυτό ακριβώς το χωράφι απέναντι από την πολυκατοικία βρέθηκε ο κάλυκας που η Αστυνομία εικάζει ότι είναι του φονικού όπλου.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης βρισκόταν στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο.

Δευτερόλεπτα αφού βγήκε στο μπαλκόνι, ένας πολύ δυνατός κρότος από πυροβολισμό σπάει απότομα τη σιωπή της νύχτας.

Η σφαίρα τον βρήκε ψηλά στην κοιλιακή χώρα και πέφτει αιμόφυρτος. Μέσα λίγα λεπτά, εκτός από την αστυνομία στον χώρο κατέφθασε και ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αυτήκοος μάρτυρας δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ότι ο θόρυβος ήταν πολύ δυνατός, αλλά και ότι οι περίοικοι θεώρησαν ότι πρόκειται για κροτίδα, ίσως από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ που βρίσκεται μόλις κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Αμέσως η Αστυνομία απέκλεισε το χώρο, απέκλεισε τη σκηνή και άρχισε να ανοίγει την περίμετρο της, μέχρι να βρει υψομετρική διαφορά που να δικαιολογεί την επιτυχία στο στόχο. Χτένισε τις γύρω πολυκατοικίες αλλά και τα χωράφια. Έλεγξε περιμετρικά με φακούς όλες τις γειτονικές πολυκατοικίες, με σκοπό να εντοπίσει κάμερες και να εξασφαλίσει οπτικό υλικό είτε της προσέλευσης είτε της διαφυγής του δράστη.

Γύρω στις 10 εντοπίστηκε κλοπιμαίο όχημα να τυλίγεται στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας -Λεμεσού παρά τον Κοτσιάτη. Είναι πιθανό να πρόκειται είτε για το όχημα διαφυγής του δράστη ή των δραστών, είτε για αντιπερισπασμό.

Στη σκηνή του φονικού έφθασε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Οι άνδρες της Αστυνομίας έλεγξαν τις ταράτσες των απέναντι γειτονικών πολυκατοικιών για βρουν το σημείο που έστησε καρτέρι ο εκτελεστής.

Με το πρώτο φως της ημέρας βρέθηκε ο κάλυκας στο απέναντι χωράφι. Η Αστυνομία βιντεογράφησε τις πιθανές εξόδους διαφυγής του δράστη.
Με δεδομένο ότι ο δράστης δεν διέφυγε από την οδό Βερενίκης μπροστά από την πολυκατοικία που πυροβόλησε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, τα σενάρια είναι ουσιαστικά τρία.

Είτε διέφυγε από την οδό Αγίας Κασσιανής και κατευθύνθηκε προς την οδό Στασίνου, το οποίο έχει τις λιγότερες πιθανότητες λόγω των καμερών που είναι εγκατεστημένες στην Κεντρική Τράπεζα.

Είτε διέσχισε το μικρό χωράφι και βγήκε στην οδό Αγίας Παρασκευής.

Εκεί είτε έστριψε αριστερά προς την οδό Αγίου Αντωνίου και ακολούθως στη λεωφόρο Κέννεντι, είτε δεξιά για να βγει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα  στη Λεωφόρο Λεμεσού.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας από τη σκηνή του φόνου, δήλωσε ότι το εν λόγω πρόσωπο ήταν γνωστό στην αστυνομία και στο παρελθόν υπήρξαν πληροφορίες και είχε προειδοποιηθεί και κάποια άλλα μέτρα λαμβάνονταν προληπτικά, ωστόσο πρόσφατα δεν υπήρχαν πληροφορίες.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης υπέκυψε τελικά στα τραύματα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE