Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή που η μπάλα χτύπησε πάνω στο δάχτυλο του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η προπόνηση ήθελε ελάχιστα λεπτά να ολοκληρωθεί, ήταν πολύ μεγάλης έντασης και για πρώτη φορά μετά από καιρό προπονήθηκαν όλοι οι παίκτες μαζί, με μοναδική απουσία τον χειρουργηθέντα Παπαπέτρου! Η πρώτη… έμελλε να είναι και η τελευταία για το 2023 καθώς το ραντεβού με την ατυχία ήρθε με τον πιο ανύποπτο τρόπο.

Οι αντιδράσεις του Ισπανού μετά το χτύπημα φανέρωναν ότι δεν ήταν κάτι απλό και η πρώτη διάγνωση που έκανε λόγο για κάτι σοβαρό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα στη μεταφορά του στο «Υγεία».

Ο Χουάντσο δεν μπορούσε να πιστέψει την ατυχία που τον βρήκε σε μια περίοδο που χρειαζόταν να ανεβάσει την απόδοσή του και έπαιζε στο 100% σε κάθε προπόνηση. Όταν πήρε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Ισπανός φόργουορντ «έσπασε» συνειδητοποιώντας ότι σήμερα κιόλας πρέπει να χειρουργηθεί. Όλα στραβά κι ανάποδα…

Τα νέα ταξίδεψαν γρήγορα και εντός της ομάδας, με την απογοήτευση να είναι πρόδηλη σε όλους. Παίκτες, προπονητές και διοίκηση καθώς πέρα από το μεγάλο αγωνιστικό ζήτημα που δημιουργείται με την απώλεια μεγέθους και αθλητικότητας στις θέσεις 3-4, ο Χουάντσο έχει μόνο συμπάθειες λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα και του πόσο… «παίκτης ομάδας» είναι.

Στον Παναθηναϊκό στάζουν μέλι για τον Ερνανγκόμεθ και τη συμπεριφορά του και άπαντες ήταν βέβαιοι ότι ήταν θέμα χρόνου να βγάλει και στο παρκέ τις ικανότητες του. Η επιστροφή του προσδιορίζεται σε οκτώ εβδομάδες, άρα καλώς εχόντων των πραγμάτων, από τις αρχές του 2024.

Ένα ρεσιτάλ συνεχιζόμενης ατυχίας που χτυπά back to back τον Παναθηναϊκό σε κομβικούς παίκτες και δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί η απαραίτητη χημεία και συνοχή σε μια νέα ομάδα, γεμάτη προσθήκες που χρειάζεται χρόνο και πολλές προπονήσεις. Κι ήδη μετράει -2 σε μακροχρόνιους τραυματισμούς, χωρίς να προσμετρόνται όσα προβλήματα έχουν ήδη προηγηθεί με Μήτογλου, Σλούκα και άλλους…