Ο ΠΑΟΚ φουλάρει για την απόκτηση δεξιού μπακ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με το όνομα του 28χρόνου Βραζιλιάνου της Κρουζέιρο, Γουίλιαμ, να φημολογείται έντονα.
Επί ποδός ενόψει Γενάρη βρίσκονται οι άνθρωποι του Δικεφάλου, θέλοντας να κινηθούν πρωτίστως για την απόκτηση ενός παίκτη στο δεξί άκρο της άμυνας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή α λά Ράχμαν Μπάμπα και στα δεξιά του και ήδη εντός του Δικεφάλου έχουν ξεκινήσει τη… σταχυολόγηση για περιπτώσεις που θα μπορούσαν να «κουμπώσουν» στα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου που αναζητά έναν παίκτη με επιθετικά χαρακτηριστικά.
Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για έναν παλιό… γνώριμο του ΠΑΟΚ καθώς απασχόλησε μεταγραφικά τους Θεσσαλονικείς και τον Γενάρη του 2021. Πρόκειται για τον Γουίλιαμ ντε Ασεβέντο Φουρτάντο ή κατά κόσμον Γουίλιαμ που ανήκει στην Κρουζέιρο, ωστόσο, το συμβόλαιο του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, ο αθλητικός διευθυντής της Κρουζέιρο, Πέδρο Μαρτίνς, σε συνέντευξή του στην Βραζιλία είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό την πρόθεση της ομάδας να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, αποθεώνοντας τον 28χρονο μπακ: «O σύλλογος είναι χαρούμενος με τον Γουίλιαμ. Πέρα από το ότι είναι σπουδαίος αθλητής, είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στα αποδυτήρια, λόγω της εμπειρίας που έχει».
Τα δημοσιεύματα στην Βραζιλία τον θέλουν να βρίσκεται στην λίστα της Σάο Πάολο, ωστόσο, υπάρχει πάντα ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2017 είχε περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετακομίζοντας από την Ιντερνασιονάλ στην Βόλφσμπουργκ αντί του ποσού των 5 εκατ. ευρώ ενώ αγωνίστηκε ως δανεικός και στην Σάλκε, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για εκείνον καθώς αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στο δεξί του γόνατο.
Συνολικά, έγραψε 83 ματς με τους «λύκους» και εννέα με την Σάλκε προτού μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2022 για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με την Κρουζέιρο έκανε το restart που έψαχνε και από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, πήγε στα… κόκκινα, με 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και απολογισμό ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.
Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς ΠΑΟΚ τηρείται απόλυτη σιγή για τα μεταγραφικά, ωστόσο, είναι σαφές πως υπάρχει κινητικότητα για να είναι απόλυτα έτοιμοι το επόμενο διάστημα.