Πρώτος σκόρερ της Super League με 7 γκολ σε 12 εμφανίσεις. Τα πέντε εξ αυτών μάλιστα ήταν τα πρώτα του αγώνα για τον Άρη, στοιχείο που έχει τη δική του σημασία στη στατιστική των επιθετικών.

Την Κυριακή, δε, υπέγραψε και τη μεγαλύτερη φετινή νίκη της ομάδας του με το 2-0 επί του Παναθηναϊκού, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι και βάζοντας σε θέση οδηγού τον Άρη στο 43ο λεπτό.

Ο λόγος για τον Λορέν Μορόν, την πιο value for money μεταγραφή του φετινού πρωταθλήματος, για τον οποίο ήδη υπάρχει… χορός εκατομμυρίων. Στο πρόσωπο Ισπανού οποίου οι Θεσσαλονικείς βλέπουν την επόμενη “περήφανη” πώλησή τους, μετά από εκείνη του Λουίς Πάλμα στη Σέλτικ το περασμένο καλοκαίρι.

Για την ακρίβεια, οι Κίτρινοι έχουν ως στόχο να κάνουν… ρεκόρ πώλησης με τον Μορόν, προσδοκώντας ένα οκταψήφιο νούμερο! Όχι ωστόσο τον Γενάρη, όπως πιθανότατα να ήθελαν υποψήφιοι μνηστήρες που ήδη έχουν χτυπήσει την πόρτα του κλαμπ, αλλά στο τέλος της σεζόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έφτασε σημαντική πρόταση στην Αλκμήνης από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ πριν μερικό διάστημα υπήρξε κρούση κι από σύλλογο του Κατάρ. Καθόλου περίεργο, για έναν φορ με καταγωγή από την Ισπανία, που έχει ξεχωρίσει στη φετινή Σούπερ Λιγκ και ο οποίος διαθέτει δυνατό βιογραφικό, αγωνιζόμενος για χρόνια στην Μπέτις.

Εκεί ανήκε άλλωστε μέχρι πριν λίγους μήνες, προτού αποφασίσει να βγει για πρώτη φορά στην καριέρα του από τα ισπανικά σύνορα για χάρη του Άρη, με τον ίδιο μάλιστα να χαρίζει 500.000 ευρώ στους Ανδαλουσιάνους αφού δεσμευόταν με συμβόλαιο, ενώ η Μπέτις του έδωσε 1.2 εκατ. ευρώ για να βγει το “διαζύγιο”. Και κάπως έτσι, ο Καρυπίδης έκανε το super deal, κλείνοντας για δύο χρόνια τον 29χρονο στράικερ με συμβόλαιο της τάξης των 330.000 ευρώ ετησίως κι ο οποίος αναμένεται να… γεμίσει τα ταμεία της ΠΑΕ το επόμενο διάστημα.