Χωρίς να το θέλει, χωρίς να το επιδιώξει, ο Χουάνκαρ έγινε ο πρωταγωνιστής του αιωνίου ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο.
Την ώρα που έκανε την προθέρμανσή του, μία κροτίδα που εκτοξεύθηκε από την κερκίδα των φίλων του Ολυμπιακού μετά το γκολ του Καμαρά, «έσκασε» σε κοντινή από εκείνον απόσταση και όπως προέκυψε από την γνωμάτευση του νοσοκομείου «’Υγεία», του προκάλεσε διάσειση στον λαβύρινθο και μερική απώλεια ακοής.
Ο Ισπανός αμυντικός προσπαθεί να συνέλθει από την περιπέτεια που έζησε, η οποία καμία σχέση δεν έχει ούτε με τον αθλητισμό αλλά ούτε και με το κανονικό ποδόσφαιρο.
Μάλιστα δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης, καθώς ακόμη ένιωθε ζάλη και αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Ρεν για το Europa League.
Ο Χουάνκαρ που είναι ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά στα αποδυτήρια του Τριφυλλιού δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκη» και πολύ περισσότερο δεν μπορούσε να διανοηθεί πως κανείς δεν του ζήτησε μία συγγνώμη από τους «ερυθρολεύκους» και προσπάθησαν να τον βγάλουν ψεύτη!
«Παίζω για τέταρτη σεζόν στην Ελλάδα, δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα και σε κανέναν για τίποτα. Ήταν τρομακτικό αυτό που συνέβη στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Το χειρότερο από όλα είναι το γεγονός πως όχι μόνο δεν μου ζήτησαν μια συγγνώμη για τον τραυματισμό μου στο αυτί που με έστειλε στο νοσοκομείο αλλά προσπάθησαν να με βγάλουν και ψεύτη» έλεγε μεταξύ άλλων στους συμπαίκτες του ο 33χρονος άσος.