Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα ίσα την εξαιρετική Ρεν, πλήρωσε μικρά λάθη στις λεπτομέρειες ενώ και η τύχη του γύρισε την πλάτη στην τελευταία φάση σε τρομερή διπλή ευκαιρία για να πάρει μια χρυσή ισοπαλία (1-2).
Κρίμα κι άδικο. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με λύσσα απέναντι στη Ρεν, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη και οι Γάλλοι επέδρασαν με μία νίκη από ατόφιο χρυσάφι από την κατάμεστη Λεωφόρο (1-2) παίρνοντας κεφάλι στον έκτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από το τριφύλλι στα μισά της διαδρομής.
Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να χάσει απόψε, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, στις πρώτες υποσχόμενες ευκαιρίες της Ρεν στο 7’ με τον Γκιουρί (0-1) και στο 48’ με τον Καλιμουεντό (0-2), μείωσε στο 60’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωαννίδη (1-2) και πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ισοφάριση δίχως επιτυχία. Ιδιαίτερα η διπλή ευκαιρία στο 96’ με το δοκάρι του Μλαντένοβιτς και το σουτ του Μαντσίνι που κόπηκε προ της γραμμής, πιστοποίησε ότι η μπάλα δεν τον ήθελε με τίποτα απόψε.
Ο Γιοβάνοβιτς έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Γέντβαϊ αντί του Πέρεθ σε επίπεδο προσώπων και τον Αράο σε θέση «6», ενώ διατήρησε στην αριστερή πλευρά τους Τζούρισιτς και Παλάσιος μπροστά από τον Μλαντένοβιτς.
Το τριφύλλι μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά στην πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία της Ρεν οι Γάλλοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, μετά από σέντρα του Λε Φε από δεξιά και πλασέ στο δεύτερο δοκάρι του Γκιουρί στο 7’ (0-1).
Το οξύμωρο είναι ότι στο ίδιο λεπτό και στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Ιωαννίδη να δίνει στον Παλάσιος το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι του Μανταντά.
Το γκολ απ’ τα… αποδυτήρια του Γκιουρί έδωσε «αέρα» στη Ρεν, με τον ίδιο παίκτη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ που τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι στο 14’, αλλά μετά το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε.
Έκλεψε μπάλες ψηλά, έβγαλε αυτοματισμούς και έπαιξε στο μισό γήπεδο τη γαλλική ομάδα, δίχως ωστόσο να έχει την απαιτούμενη ψυχραιμία στην τελική απόφαση.
Στο 24’ ο Τσέριν εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Μανταντά σωτήρια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, στο 33’ ο Παλάσιος με αυτοθυσία κέρδισε παλικαρίσια τη μπάλα, από βολέ του Μπρινιόλι, κι έστρωσε στον Τζούρισιτς που σούταρε άστοχα. Στο 35’ ο προπονητής του Παναθηναϊκού άλλαξε πλευρά τον Μπερνάρ και μετέτρεψε δεξί «φτερό» τον Τζούρισιτς.
Εξι λεπτά αργότερα (41’) ο Μπερνάρ με τρομερή κούρσα με τη μπάλα έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα πάσα στον Ιωαννίδη το πλασέ του κόντραρε και μπλόκαρε ο Μανταντά!
Στο 42’, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Τζούρισιτς να ντύνεται Μπερνάρ και να παίζε το ένα-δύο με τον Βαγιαννίδη, όμως το πλασέ του Σέρβου έσωσε ξανά ο Μανταντά.
Η τελευταία καλή στιγμή των πράσινων πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων ήρθε στο 45+1’ μετά από γύρισμα του Παλάσιος προς τον Ιωαννίδη που σούταρε με μία, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε εκτός εστίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο το «έργο» επαναλήφθηκε όπως και στο πρώτο. Στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Παναθηναϊκού, από στατική φάση, η Ρεν σκόραρε, καθώς ο Καλιμουεντό με τρομερό τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι (0-2) στο 48’.
Στο 60’ ο Παλάσιος ανατράπηκε από τον Ασινιόν μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 1-2 μέσα σε πανδαιμόνιο!
Ο Μπρινιόλι στο 70’ έκανε φανταστική απόκρουση σε τετ α τετ με τον Καλιμουεντό σε ταχύτατη αντεπίθεση της Ρεν ενόσω ο Παναθηναϊκός πίεζε για την ισοφάριση. Στο 72’ ο Μαντσίνι γύρισε ωραία τη μπάλα στην περιοχή προς τον Αϊτόρ που δεν βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό του και ένα λεπτό αργότερα (73’) ο Ομαρί έκοψε τον Ιωαννίδη πριν σκοράρει στη μικρή περιοχή!
Στο 74’ ο Γιοβάνοβιτς τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς τον Σπόραρ δίπλα στον Ιωαννίδη, σε σχηματισμό 4-4-2, ενώ ο Μαντσίνι στο 80’ σούταρε χωρίς δύναμη πάνω στον Μανταντά.
Το ματς είχε γίνει «γκραν γκινιόλ» και ο Μπρινιόλι είπε ξανά «όχι» σε εξαιρετικό πλασέ του Γκιουρί στο 81’. Στο 88’ ο Σπόραρ άνοιξε το κοντρόλ σε κάθετη πάσα του Ιωαννίδη πριν βγει τετ α τετ με τον Μανταντά.
Στο 96’ η σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Μαντσίνι έσωσε προ της γραμμής ο Ομαρί! Η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να μπει και η Ρεν απέδρασε με το διπλό από τη Λεωφόρο…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62′ Βιλένα), Τζούριτσιτς (73′ Σπόραρ), Μπερνάρ (61′ Αϊτόρ), Παλάσιος (61′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΡΕΝ: Μανταντά, Ασινιόν, Ομορί, Μπελοσιάν, Τριφέρ (80′ Τεάτρ), Μπουριζό (30′ Σάνταμαρια), Μάτιτς, Λε Φε (46′ Ρίντερ), Μπλας, Καλιμουεντό (80′ Ντουέ), Γκουιρί.