Αεροπορικά πλήγματα σε μια κατασκότεινη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της διακοπής ρεύματος στην περιοχή, πραγματοποιούν το βράδυ της Κυριακής οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις.
Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις δηλώνουν ότι συνεχίζεται η επιχείρηση εκκαθάρισης περιοχών του νοτίου Ισραήλ από τους ενόπλους της Χαμάς.
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του στενού τους συμμάχου και με μια συμβολική πράξη με ισχυρό νόημα, την αποστολή στην ευρύτερη περιοχή αεροπλανοφόρου και της συνοδείας του από πλοία επιφανείας και αεροσκάφη.
Βίντεο από την πόλη δείχνουν τεράστιες εκρήξεις, αν και είναι δύσκολο να πει κανένας τι βομβαρδίζεται.
Θέσεις μάχης της Χαμάς, παρατηρητήρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος είναι στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων που προχώρησαν σε πολλές δεκάδες χτυπήματα ακριβείας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Μία από τις εκρήξεις έγινε την ώρα που ήταν στον αέρα ο ανταποκριτής του BBC, Ρουσντί Αμπού Αλούφ.
Οι παλαιστινιακές αρχές δήλωσαν αργά την Κυριακή ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 413 και οι τραυματίες σε περίπου 2.300, όλοι από τα χτυπήματα του Ισραήλ στην πόλη και τη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών είναι 78 παιδιά και έφηβοι και 41 γυναίκες.
Δηλώνουν ακόμη από την παλαιστινιακή πλευρά ότι έχουν γίνει οκτώ επιθέσεις σε κατοικίες και κτίρια με οικογένειες με αποτέλεσμα τον θάνατο 54 ανθρώπων.
Από την πλευρά του Ισραήλ, ο ως τώρα απολογισμός κάνει λόγο για περίπου 700 νεκρούς, αλλά επικρατεί ασάφεια για τον αριθμό των αγνοουμένων, οι οποίοι πιθανόν είναι νεκροί. Από όλες τις πλευρές τονίζουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.