Ο Εργκίν Αταμάν ξέσπασε μετά την νίκη του Παναθηναίκού επί του Αμαρουσίου, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη” την απόδοση κάποιων παικτών και ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του hudlstat τι έγινε στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα, όταν η πεντάδα που έριξε ο Τούρκος τεχνικός στο παρκέ είχε -14 στο σύστημα +/-, αλλά και τις 61 πεντάδες που έχει ήδη δοκιμάσει.

Ο Εργκίν Αταμάν ήθελε να περάσει το μήνυμά του μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αμαρουσίου με 82-71. Ξέσπασε κατά τον παικτών του και μάλιστα τρεις φορές: Στις δηλώσεις του μετά το ματς, στην κατσάδα που τους έριξε στα αποδυτήρια και στην συνέχεια στην συνέντευξη Τύπου.
Ο Τούρκος τεχνικός έκανε σαφές μόλις στον τέταρτο αγώνα ότι σκοπεύει να επιβάλλει και στον Παναθηναϊκό το “my way or the highway”. Απαιτεί σοβαρότητα σε κάθε ματς για 40 λεπτά. Τι έγινε όμως και έκανε έξαλλο τον Αταμάν;. Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του hudlstat.

Το -14 των τελευταίων 5.5 λεπτών με 4 παίκτες του βασικού ροτέισον στο παρκέ

Απέμεναν 5 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα, όταν με το σκορ στο 76-53 o Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Μάρκο Λούκοβιτς αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ.

Ο Εργκίν Αταμάν αποφάσισε τότε να αντικαταστήσει τον διεθνή σέντερ με τον Ματίας Λεσόρ, ενώ πέρασε στον πάγκο και τον Δημήτρη Μωραΐτη για χάρη του Λούκα Βιλντόσα, σε μία προσπάθεια να δώσει ρυθμό στον Αργεντινό γκαρντ, που ακόμα δεν είναι στο 100% μετά τον τραυματισμό του. Και τότε έγινε αυτό που δεν περίμενε.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα έχοντας στο παρκέ τους Βιλντόσα, Γκάι, Γκραντ, Σαμοντούροβ και Λεσόρ. Η συγκεκριμένη πεντάδα δεν έχει συνυπάρξει ξανά στο παρκέ, ωστόσο περιλαμβάνει 4 παίκτες του βασικού ροτέισον.

Αυτή η πεντάδα λοιπόν έβγαλε -14 στο σύστημα +/-, με το τέλος του αγωνα να βρίσκει τους “πράσινους” να επικρατούν με 82-71. Αυτό το -14 είναι το χειρότερο πρόσημο που έχει βγάλει οποιαδήποτε πεντάδα του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ιδού το Shot Chart της πεντάδας του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα, όπου οι “πράσινοι” είχαν 2/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές, 0 ασίστ και 4 λάθη.

Το Shot Chart του Παναθηναϊκού στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα με το Μαρούσι
Το Shot Chart του Παναθηναϊκού στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα με το Μαρούσι 

Το Μαρούσι από την πλευρά του το ίδιο διάστημα είχε 18 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ασίστ και 2 λάθη. Ιδού και το Shot Chart του στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα.

Το Shot Chart του Αμαρουσίου στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα με τον Παναθηναϊκό
Το Shot Chart του Αμαρουσίου στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα με τον Παναθηναϊκό 

Η χαλάρωση και η λεπτομέρεια στους αριθμούς του Αμαρουσίου

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο χαλαρός από ότι απαιτεί ο προπονητής του σε αυτό το πεντάλεπτο. Αυτό φαίνεται από αρκετά πράγματα. Φαίνεται από τα μόλις 2 φάουλ που έκαναν οι “πράσινοι”.

Φαίνεται από τα 4 λάθη. Φαίνεται και από κάτι ακόμα: Σύμφωνα με το hudlstat, το Μαρούσι σημείωσε 8 πόντους σε κατάσταση αιφνιδιασμού στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα. Όσους δηλαδή είχε σημειώσει στα 34.5 προηγούμενα λεπτά του αγώνα.